Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Τραμπ σε Τσίπρα: Ανακάμπτετε και είναι εκπληκτικό


"Τετ α τετ" είχαν το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας (Pics)
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε μια σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
AdTech Ad
"Σε παρακολουθώ", είπε ο Αμερικανός πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα. "Ανακάμπτετε και αυτό είναι εκπληκτικό" σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, για να προσθέσει: "Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους".
Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν από τον Πάνο Καμμένο στο επίσημο προφίλ του στο Twitter. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας συμμετέχει στις διεργασίες του ΝΑΤΟ.
 
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ολιγόλεπτες συνομιλίες με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντώ, την Κροάτισσα πρόεδρο Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτ, ενώ συλληπήθηκε την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέσα Μέι.
 
Επίσης, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Οι δύο πρωθυπουργοί επεσήμαναν "τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στην διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ και προσχώρησή της της στο ΝΑΤΟ" και συμφώνησαν "να ενισχύσουν τον διάλογο μεταξύ των δυο χωρών όσων αφορά στους διεθνείς οργανισμούς".
Αναλυτικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην σταθερότητα των δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής. Τόνισε ότι οι εθνικιστικές πρακτικές και η ρητορική στην ευρύτερη περιοχή μας πρέπει να ξεπεραστούν, προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.
Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία και την συνεισφορά όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας προς τον σκοπό αυτό. Υπογράμμισε δε, την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας στην διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Αλβανία και την σημασία που αποδίδει στον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο αντιρρησιας του ΝΑΤΟ (οπως και πολλων αλλων ) σημερα αμμοχαλικο στα θεμελια του. Οταν ο ανθρωπος δεν εχει ¨τσιπα¨, τοτε τον φωναζουν ολοι τσιπρα.

Ανώνυμος είπε...

Και η φωτο με τον Τραμπ που την τραβηξε ο αλλος πολυ στημενη !!!