Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

KIDS SAVE LIVES" MAΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΛΑΜΙΑΣ


Οι μαθητές έμαθαν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη και κινδυνεύει η ζωή τους στο πλαίσιο της καθημερινότητας. 



"KIDS SAVE LIVES" MAΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΛΑΜΙΑΣ


Μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία έζησαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας, από την παρακολούθηση του προγράμματος KIDS SAVE LIVES που πραγματοποίησε η ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Προνοσοκομειακής Φροντίδας Λαμίας.

Οι μαθητές έμαθαν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη και κινδυνεύει η ζωή τους στο πλαίσιο της καθημερινότητας. 

Η εξειδικευμένη πενταμελής ομάδα της ΕΕΕΠΦ Λαμίας εντυπωσίασε με την άρτια οργάνωση του project, τις παρουσιάσεις της, τον εξοπλισμό της, την προσέγγιση των ζητημάτων πρώτων βοηθειών, αλλά και τις βιωματικές δραστηριότητες που οργάνωσε για τους μαθητές. Οι ίδιοι οι μαθητές εφάρμοσαν αυτά που άκουσαν στο θεωρητικό μέρος σε "κούκλες" που είχε φέρει η ομάδα, μαθαίνοντας έτσι να προσφέρουν βοήθεια, από μικρή ηλικία, σε ανθρώπους που τη χρειάζονται. 

 Τα οφέλη από τη δράση πολλαπλά τόσο σε επίπεδο γνώσεων, όσο και σε επίπεδο απόκτησης δεξιοτήτων, αλλά και καλλιέργειας θετικών στάσεων απέναντι σε θέματα ανθρώπινης υποστήριξης και αλληλεγγύης.
 Ευχαριστούμε το γιατρό Αλέξανδρο Κυριακίδη που μας γνώρισε την ομάδα, το συμπολίτη μας Γιάννη Κόκκορη που στήριξε τη συνεργασία με την ΕΕΕΠΦ Λαμίας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου που πάντα είναι δίπλα μας, αλλά και τους υπέροχους πέντε ανθρώπους της Προνοσοκομειακής Ομάδος που επισκέφτηκαν το 3ο Δημοτικό και με πολύ παραστατικό τρόπο ευαισθητοποίησαν και έμαθαν τους μαθητές μας να δίνουν πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ελπίζουμε και στο μέλλον σε παρόμοιες συνεργασίες.

Περισσότερα στο blog του σχολείου:
http://3odimamfissas.blogspot.gr/



Πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση το σύνολο των δραστηριοτήτων του 3ου Δημοτικού Άμφισσας .  Μπράβο στους καθηγητές και ειδικά στον Papoulias Nikos  !!!!!










Δεν υπάρχουν σχόλια: