Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Πλεόνασμα 112,33 εκατ. ευρώ στα έσοδα του ΕΦΚΑ κατά το α΄ τετράμηνο του έτους


Πλεονασματικός, άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, εμφανίζεται ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της εκτέλεσής του.
Συγκεκριμένα, για το α΄ τετράμηνο του έτους ο ΕΦΚΑ παρουσιάζει πλεόνασμα 112,33 εκατ. ευρώ, έναντι προβλεπόμενου ταμειακού ελλείμματος 234 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.
Το πλεόνασμα προκύπτει μετά και την απόδοση στον ΕΟΠΥΥ, το ΕΤΕΑΕΠ, τον ΟΑΕΔ και το ΑΚΑΓΕ, του συνόλου των εσόδων που εισπράχθηκαν για λογαριασμό τους από τον ΕΦΚΑ.
Σημειώνεται επίσης ότι καμία προπληρωμή εργοδοτικών εισφορών του Δημοσίου προς τον ΕΦΚΑ δεν έχει γίνει το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου 2017.
Το Δημόσιο ως εργοδότης, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ, κατέβαλε στο ταμείο για τους δημοσίους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017, το ποσό των 84,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τη συνολική ετήσια υποχρέωση να αντιστοιχεί σε 340 εκατ. ευρώ.
Τα στοιχεία για τις εργοδοτικές εισφορές του Δημοσίου θα αποτυπωθούν ορθά στο μηνιαίο Δελτίο Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού του Μαΐου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και αφου πανε τοσο καλα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ??? Και μαλιστα με εγκυκλιο ?????