Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Οι "Πολίτες στο Προσκήνιο" για την μετατροπή κτηρίου πρώην Γυμνασίου Πολυδρόσου σε Δημοτικό Κατάστημα.

                                                                   





                          Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η                                                 

                                                                                                                                 29/5/2017
Προς τους κατοίκους της Πολυδρόσου και των άλλων χωριών της Δ.Ε. Παρνασσού.

Δημοτικό Κατάστημα – Γυμνάσιο Πολυδρόσου
ΕΝΑ (1) – ΜΗΔΕΝ (0)

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» ψηφίσαμε ενάντια στην εισήγηση στο 16ο θέμα «ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ»  στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 22/5/2017
           
Το Γυμνάσιο της Πολυδρόσου τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να λειτουργεί. Ο λόγος ήταν ένας και μοναδικός. Το λειτουργικό κόστος του σχολείου, σε αντιστοιχία (συνάρτηση) με τους μαθητές που εξυπηρετούσε, ήταν απαγορευτικό για να μείνει σε λειτουργία.  Σχέση κόστους – παραγωγής. Εφαρμόζεται και εδώ το μαθηματικό κλάσμα, όπου ο αριθμητής (κόστος λειτουργίας) όταν διαιρείται με τον παρονομαστή (μαθητές) πρέπει να δίνει όσο το δυνατόν μικρότερο αριθμό, έτσι ώστε να γίνεται ελκυστική η πρόταση να παραμείνει το σχολείο ανοιχτό. Αν έχω λίγους μαθητές, τότε επιμερίζεται σε αυτούς το κόστος λειτουργίας του σχολείου και η εκπαίδευσή τους κοστίζει ακριβά! Άρα κλείνω το σχολείο.
Η Παιδεία αντιμετωπίζεται πλέον από την Πολιτεία και το Κράτος ιδιαίτερα τα τελευταία 7 χρόνια, καθαρά με όρους αγοράς : Κέρδη - Ζημιές.  Έτσι η κοινωνική επιταγή «θέλω εγγράμματους πολίτες» μένει  πολλές θέσεις πίσω. Το ίδιο και η  κοινωνιολογική διάσταση «κοινωνία ανθρώπων, αξίες, ιστορία του τόπου που ζω και της πατρίδας μου, κλπ».
      Σημειώνουμε εδώ, πως κατά τις προηγούμενες προεκλογικές περιόδους, ιδιαίτερα οι κομιστές της κεντρικής πολιτικής σκηνής όπως υποψήφιοι βουλευτές αλλά και κομματικά στελέχη αλλά και οι αυτοδιοικητικοί, δεν ήταν καθόλου φειδωλοί κατά την παρουσία τους στην Πολύδροσο για το θέμα του Γυμνασίου. Έταζαν και διαγκωνίζονταν.
         Η Δημοτική Αρχή επέλεξε έναν πιο εύκολο δρόμο καθορίζοντας το μέλλον του κτηρίου και την μελλοντική «προοπτική» του Γυμνασίου.
         Μετατρέπει το κτήριο του Γυμνασίου σε Δημοτικό κατάστημα!!!
        Έτσι έβγαλε από την δύσκολη θέση τους  πάντες και φυσικά θα κάνει και Εργάκι.
         Αντίρρηση κανείς δεν θα είχε να μεταφερθεί η Βιβλιοθήκη του Δήμου σε ένα χώρο μάθησης, όπως επίσης να φτιαχτεί μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ή αμφιθέατρο.
        Όμως, το να αλλάζεις την χρήση του κτηρίου από Γυμνάσιο σε Δημοτικό κατάστημα, τότε ομολογείς πως καταθέτεις τα όπλα για τον τόπο σου.
         Δηλώνεις και πιστεύεις πως Γυμνάσιο στην Πολύδροσο δεν θα λειτουργήσει ποτέ ξανά.
       Έχεις πιστέψει και συναινείς στην άποψη πως ο τόπος αυτός δεν έχει μέλλον, αλλά θα μαραζώνει μόνιμα.
        Αυτό δηλώνουν τα Έργα  κι αυτό είναι το πραγματικό Όραμα της Δημοτικής Αρχής και όσων ψήφισαν την εισήγηση και το πνεύμα της.
      Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» όχι απλά διαφωνούμε αλλά πιστεύουμε ακράδαντα πως η Τύχη του τόπου μας μπορεί να  είναι και θα είναι διαφορετική.
      Γι’ αυτό δεν ψηφίσαμε την εισήγηση. Γι’ αυτό με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθούμε συνέχεια,  ώστε τα σχολειά να μείνουν ανοιχτά στον τόπο μας και τα παιδιά μας να έχουν τα δικά τους σχολεία.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Παναγιώτης Μέγκος
Γιώτα Κασούτσα
Νίκος Σταντζούρης


    
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.

Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ
ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.
 






Δεν υπάρχουν σχόλια: