Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Πώς αντιδρά το Facebook στο «δημοσία δαπάνη» της κηδείας Μητσοτάκη




Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να τελεστεί δημοσία δαπάνη η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και να ταυτόχρονα να κηρυχθεί τετραήμερο εθνικό πένθος.
Στο σύγχρονο «καφενείο» της ελληνική κοινωνίας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα το Facebook, υπήρξαν πλήθος σχολίων, αρνητικών και θετικών για την συγκεκριμένη απόφαση.
Η ανάρτηση του  θέματος από την aftodioikisi.gr, στο Facebook, έγινε αφορμή – και προς δικής μας έκπληξη – για να τοποθετηθούν δεκάδες αναγνώστες. Η aftodioikisi.gr, δεν υιοθετεί ακραίες απόψεις από καμιά πλευρά. Δεν τις δημοσιεύει. Απλά σήμερα κάνει μια απλή καταγραφή, για τον απλό λόγο ότι από την εν λόγο κυβερνητική απόφαση υπήρξε ένα «κύμα» αντιδράσεων.
Σε κάθε περίπτωση, η aftodioikisi.gr, υπενθυμίζει ότι η «δημοσία δαπάνη» για τις κηδείες πρώην πρωθυπουργών, προέδρων της Δημοκρατίας ή ανθρώπων που με οποιοδήποτε τρόπο έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ελληνική κοινωνία, αποτελεί θεσμό που επικυρώνεται με υπουργικές αποφάσεις.
H aftodioikisi.gr, παρουσιάζει ενδεικτικά ορισμένα από αυτά:
Οι αντιδράσεις του θυμού…
— Ναι γιατί έχει έλλειψη χρημάτων η οικογένεια κ χρειάζεται ενίσχυση από τον φορολογούμενο Έλληνα πολίτη….
— Θα έπρεπε η συγκεκριμένη οικογένεια να κάνει το αντίθετο κ μάλιστα για τη μνήμη του να κάνει και δωρεά.Να μην δεχτεί τη δημοσία δαπάνη.
— Το κυριότερο είναι το 4ημερο εθνικό πένθος! Να τιμήσουμε ποιόν και για ποιο λόγο;
 — Ντροπη σε μια χώρα με τόσους άστεγους ανέργους να περιμένει μια πάμπλουτη οικογενεια να θάψει τον άνθρωπο της με δημόσια δαπάνη
— Μα το κράτος δεν έχει για τους συνταξιούχους έχει όμως για να πληρώσει ακριβά την κηδεία.
 — Η οικογένεια Στεφανοπουλου δεν δέχτηκε την δημοσια δαπάνη…ο καθένας ας κρίνει..
— Πενθος για τις τοσες χιλιάδες Ελληνες που έχασαν τη ζωή τους από την κρίση ,που όλοι αυτοί πρώην και νυν της βουλης έφεραν στην Ελλάδα μας ακόμα δεν είδαμε! !!
— Όσοι κηδεύονται δημοσία δαπάνη…συνήθως έζησαν κ δημοσία δαπάνη…νόμος…
— Η δαπάνη πάει χρόνια…το πένθος ως προ τι
— Δημόσια δαπάνη… Έλεος
Και η άλλη πλευρά
— Καλό Ταξίδι στην αιωνιότητα του Παραδείσου
— Στον θάνατο δεν υπάρχουν κακίες γιατί ενοχληθήκατε για τις ευχές μου υπήρξε πρωθυπουργός της Ελλάδας και βοήθησε την πατρίδα ίσως να είμασταν σε καλύτερη μοίρα σήμερα εάν δεν έριχνε την Κυβέρνηση ο Σαμαράς. Σας παρακαλώ να δείξετε λίγη σοβαρότητα σεβασμός στον νεκρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: