Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Πότε «ανοίγουν» 1.045 μόνιμες προσλήψεις: Ποιες υπηρεσίες αφορούν

Σε 1.045 ανέρχονται οι θέσεις μόνιμου προσωπικού, οι οποίες αναμένεται να προκηρυχθούν το προσεχές δίμηνο σύμφωνα με πληροφορίες.











ΕΛΤΑ
Πρόκειται για 510 θέσεις στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εγκριθούν μέσα στον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, και βάσει της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, τα ΕΛΤΑ θα καλύψουν πάγιες ανάγκες τους με 510 μονίμους, εκ των οποίων 220 θα είναι διανομείς (Ταχυδρόμοι) και 215 υπάλληλοι Εσωτερικής Εκμετάλλευσης. Παράλληλα, οι προσλήψεις θα αφορούν σε μικρότερο αριθμό και τις ειδικότητες Διοικητικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πληροφορικής, Οδηγών και Διαμετακομιστών.
Της προκήρυξης των ΕΛΤΑ, την οποία περιμένουν με ανυπομονησία χιλιάδες εργαζόμενοι, θα προηγηθούν δύο άλλες, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή για τις αρχές Ιουνίου.
Υπηρεσία Ασύλου
Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει την Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου, τα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου και τα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω, ενώ στις πολυπληθέστερες ειδικότητες περιλαμβάνονται οι ΠΕ Διοικητικού (105 θέσεις), ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού (56 θέσεις) και ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού (27 θέσεις). Επίσης, θα καλυφθούν θέσεις ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΤΕ Πληροφορικής και ΠΕ Επικοινωνίας και ΜΜΕ.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά στις 15 Ιουνίου και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017, ενώ η εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα αποστέλλεται έως τις 4 Ιουλίου 2017 με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 6Κ/2017, Τ.Θ. 14308, Τ.Κ. 11510, Αθήνα.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από τον οποίο εξαιρέθηκε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Αφορά δε περίπου 80 θέσεις Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πληροφορικής και Διοικητικών κυρίως, εκ των οποίων 21 στις διοικητικές υπηρεσίες του και οι υπόλοιπες σε άλλους φορείς της εποπτείας του.
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Ενα βήμα πριν το Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται επίσης το τρίτο «πακέτο» θέσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης -170 στο σύνολό τους- για προσωπικό Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Οι θέσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, Γραμματείς Δικαστηρίων, καθώς υπαλλήλους Γενικών Καθηκόντων για την υποστήριξη της διοικητικής λειτουργίας των υπηρεσιών.
Δήμοι
Στο μεταξύ, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να βρεθεί στα γραφεία του ΑΣΕΠ, προς έγκριση, προσχέδιο προκήρυξης για 82 θέσεις τακτικού προσωπικού σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.
Το «πράσινο φως» άναψε πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, σύμφωνα με την οποία οι προσλήψεις κατευθύνονται σε νησιά του Αιγαίου, τα οποία «πάσχουν» ιδιαιτέρως σε προσωπικό.
Συγκεκριμένα, από δέκα θέσεις κατανέμονται στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, από τρεις θέσεις στους Δήμους Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Θάσου, Θήρας, Καλυμνίων, Κυθήρων, Κω, Λειψών, Κάσου, Μήλου, Μυκόνου, Οινουσσών και Πάτμου, και από δύο στους Δήμους Αγίου Ευστρατίου, Καρπάθου, Κέας, Κύθνου, Νισύρου, Παξών, Σερίφου και Ψαρών.
Τέλος, από μία θέση αντιστοιχεί σε Αγαθονήσι, Αμοργό, Ανάφη, Ελαφόνησο, Κίμωλο, Λέρο και Σίφνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: