Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΝΕΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΝΤΑΛΑΡΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ! - VIDEO



Την οργή μίας μερίδας πλήθους που χρησιμοποίησε βία γνώρισε ο δημοφιλής τραγουδιστής, Γιώργος Νταλάρας, στη διάρκεια συναυλίας του- χωρίς εισιτήριο- το βράδυ της Δευτέρας, στο Ίλιον.


Όταν ανέβηκε ο γνωστός καλλιτέχνης στη σκηνή, που είχε στηθεί στο κλειστό γυμναστήριο "Γ. Κακαούρης", κάποιοι εκ των παρευρισκόμενων τον αποδοκίμασαν έντονα, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς, όπως "προδότης" και "δοσίλογος", ενώ εναντίον του εκτοξεύθηκαν αντικείμενα, όπως γιαούρτια και μπουκάλια με νερό.

Ο κ. Νταλάρας δέχθηκε πάνω του έναν κεσέ με γιαούρτι, παρά ταύτα παρέμεινε ψύχραιμος και συνέχισε να τραγουδά, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να εξευμενίζει τα πνεύματα.

Από μικροφώνου μάλιστα έκανε έκκληση για ηρεμία, λέγοντας: "Είστε καλοδεχούμενοι. Εγώ είμαι εδώ γιατί το θέλω και γιατί πιστεύω ότι οι πράξεις είναι καλύτερες από τα λόγια. Ο καθένας κρίνει. Ο καθένας πράττει και κρίνεται".

Η ένταση δεν αποκλιμακώθηκε, σε κάποιο σημείο μάλιστα κάποιοι ανέβηκαν στη σκηνή, προσπαθώντας να προσεγγίσουν τον Γ. Νταλάρα, ο οποίος παρέμεινε στη θέση του, συνεχίζοντας το τραγούδι.

Οι συναυλίες του Γ. Νταλάρα, κατόπιν δικής του απόφασης, γίνονται αφιλοκερδώς, ενώ μέρος των εξόδων -όπως έχει δηλώσει- το καταβάλλει ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Δείτε σχετικό βίντεο με τα επεισόδια:



Το περιστατικό προκάλεσε θυελλώδεις διαλόγους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Πολλοί ήταν αυτοί που κατέκριναν την επίθεση εναντίον του καλλιτέχνη, ενώ υπήρχαν και άλλοι που εξίσωσαν τη συμμετοχή της Άννας Νταλάρα στην κυβέρνηση Παπανδρέου με την καλλιτεχνική διαδρομή του συζύγου της, δικαιολογώντας με τον τρόπο αυτό την επίθεση.

Το εν λόγω επιχείρημα ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που χαρακτήρισαν κοινούς "τραμπούκους" όσους συμμετείχαν στα επεισόδια.

Νόμος του Λυντς;

Η κοινωνική οργή και η ένταση που αυτή συνεπάγεται είναι πλέον πασιφανής- ακόμα και κορυφαίοι υπουργοί, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, φέρονται να κατανοούν κάποια από τα τελευταία συμβάντα (εν προκειμένω τις χειρονομίες μαθητών στη διάρκεια παρέλασης).

Ωστόσο, είναι επίσης καταφανές ότι η βία στη χώρα μας τείνει να λάβει ενδημικά χαρακτηριστικά και όχι μόνον: Στρέφεται επί δικαίων και αδίκων, είναι τυφλή και δηλητηριάζει το σώμα της κοινωνίας σε ώρες δύσκολες, όταν δηλαδή η ίδια η κοινωνία θα έπρεπε να δρα εν συνόλω και όχι διχαστικά και διαλυτικά.

Το περιστατικό στη συναυλία του Γ. Νταλάρα οδηγεί πολλούς στο να αναρωτιούνται εάν πλέον έχουμε περάσει για τα καλά την πόρτα του τρελοκομείου: Εάν ένας ιδιότυπος "Νόμος του Λυντς" έχει ενσωματωθεί στη σκέψη κάποιας μερίδας του πληθυσμού, καθώς και εάν υπάρχει γυρισμός στο δρόμο της λογικής.

ΠΗΓΗ: http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: