Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΙΤΕΑ ΜΑΙΑΜΙ : Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ!... ΦΩΤΟ

Αρκεί μια επίσκεψη στον χώρο, για να αντιληφθεί κάποιος, ότι βρίσκεται σε προάστιο του Σεράγεβο, εκείνα τα μαύρα χρόνια των σφαγών και των βομβαρδισμών. Αρκεί να περάσει κάποιος μέσα από την ''κατεβασμένη'' τζαμαρία και να βρεθεί στο άλλοτε στεγασμένο χώρο, προκειμένου να αισθανθεί άσχημα στην αρχή, με λύπη στην συνέχεια και με αγανάκτηση στο τέλος, για το θέαμα που αντικρίζει...  Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να διαπιστώσει ο καθένας ότι από τον συγκεκριμένο χώρο, πέρασαν προσφάτως, σφετεριστές, βάνδαλοι, ημιπαράνομοι, άτομα που δεν σεβάστηκαν την αποθηκευμένη περιουσία του τελευταίου ενοικιαστή και τέλος άνθρωποι με κακοήθεια και γεμάτοι ανυποληψία για το πρώην ακμάζον παραλιακό κέντρο!... Και τέλος, είναι εύκολο να διαπιστωθεί ότι η πρόσφατη κακοκαιρία, απλά ''έπαιζε'' μόνη της, μέσα και έξω από το κτίσμα, καταστρέφοντας πρώτα την οροφή και μετά τα υπόλοιπα, έπιπλα και εγκαταστάσεις!...


Πιάνεται η καρδιά σου, αν αγαπάς τον τόπο. Πονάς για το κατάντημα της βιτρίνας της πόλης. Λυπάσαι για την απώλεια της κινητής περιουσίας κάποιου, μα πάνω απ' όλα αγανακτείς για την αντιμετώπιση, την μεταχείριση και την εκτίμηση των ''αρμοδίων'' για το στολίδι της Ιτέας. 

Θα μπορούσαμε να  κατονομάσουμε τους υπαίτιους της κατάντιας.  Θα μπορούσαμε να επιρρίψουμε ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα.  Δεν θα το κάνουμε όμως, για τον απλούστατο λόγο του ότι, όλοι μας τους γνωρίζουμε.  Και αυτούς και τα έργα τους.  Ούτε θα αναφερθούμε στις οικονομικές διαστάσεις του θέματος.  Γιατί τότε αναγκαστικά θα πρέπει να κάνουμε και συγκρίσεις με τα έσοδα άλλων παρεμφερών και μη, ενοικιάσεων. 
     Θα σχολιάσουμε όμως, μία παλιά ρήση του πρώην Δημάρχου της Ιτέας, του κου Παπαλάϊου, ο οποίος αναφερόμενος στην αναπτυξιακή δυναμική της  πόλης,  είχε πει : ''Η ανάπτυξη της Ιτέας δεν έχει την ανάγκη κανενός. Είναι στον αυτόματο πιλότο!..''   Εάν εννοούσε αυτόματο πιλότο σε Ντακότα, τότε ναι, είχε δίκιο. 
     Εμείς όμως θεωρούμε ότι η Ιτέα δεν είναι παλιό, αργό και γερασμένο  αεροσκάφος. Απεναντίας! Και με έναν καλό πιλότο, είναι δυνατόν να αναπτύξει υπερηχητικές ταχύτητες. Αλλιώς είμαστε πλέον καταδικασμένοι να ζούμε με  γκρίνια και μιζέρια  και ανέχεια, σε ένα περιβάλλον γεμάτο με Μαϊάμι, Κολυμβητήριο,.. Κλειστό Γυμναστήριο,.. Σκίτσα,... Βιολογικό, ...Λαρνάκι,...Ωδείο,... Κέντρο Υγείας,.... Δελφικό Τοπίο, ... Λύκειο-Γυμνάσιο,... Πολιτιστικές Εκδηλώσεις(!)....κλπ...κλπ... 



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΤΟ ΜΑΙΑΜΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΑΧΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ.ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ.ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ.ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑ.ΜΟΝΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟ ΣΕ ΕΞΥΠΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί δεν ονομάζετε ρε παιδιά τους υπαίτιους; Φοβάστε τον κο Κατσαρό, ή την κα Λαίνη; Συμφωνώ οτι όλοι τους ξέρουμε. Μας αξίζουν όμως αυτοί οι άνθρωποι; Αξίζει η Ιτιά μας τέτοια μεταχείρηση;

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΓΕΛΟ,ΤΩΡΑ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ. ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΑΙΑΜΙ ΕΙΧΕ ΓΕΡΑΣΕΙ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ.ΤΑ ΔΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΞΗΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΑ.ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΑΣΙΣΘΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΕΣ, ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΕΡΩΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΤΕΑ.