Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΡΕΚΟΡ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Από το κακό στο χειρότερο οδεύει στην Ελλάδα ένας από τους πιο «άσχημους» δείκτες για την οικονομία μιας χώρας: αυτός των κατασχέσεων. Υπολογίζεται ότι πέρυσι, το ύψος τους διπλασιάσθηκε σε σχέση με το 2008, τη χρονιά, δηλαδή, που η κρίση άρχισε να κάνει δειλά – δειλά την εμφάνιση της και την χώρα μας.
Συγκεκριμένα, το ύψος των κατασχέσεων που έγιναν πέρυσι στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι έφτασε και ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ, όταν μόλις πριν από τρία χρόνια, δεν έφτανε στα 1,5 δισ. ευρώ. Οπότε, όντως, μπορούμε να μιλάμε για διπλασιασμό, ο οποίος έχει τον άμεσο αντίκτυπο του στην οικονομία γενικότερα.
Συνολικά, πέρυσι, καταγράφηκαν πάνω από 25.000 κατασχέσεις,σε όλη την χώρα, έναντι περίπου 20.000 το 2008. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η συνολική αξία αυτών των κατασχέσεων, η οποία εκτοξεύθηκε.
Ενδεχομένως, επειδή οι κατασχέσεις αυτές έγιναν κυρίως σε μεγάλες μονάδες, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να «φύγει» πολύ πάνω το ύψος τους, όπως αποτιμάται σε χρηματική αξία. Ό,τι κι αν συνέβη πάντως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και δεν μετριάζει καθόλου τις επιπτώσεις του φαινομένου, στην ελληνική οικονομία.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: