Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ 150.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει η εθνική στρατηγική για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπως την παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης



Διαβεβαιώσεις προς το επιστημονικό προσωπικό που απασχολείται στο Δημόσιο, ότι δεν θα κινδυνεύσουν οι θέσεις τους, έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας.
Κατά τη διάρκεια κοινής Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον υφυπουργό, Π. Τζωρτζάκη, ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε, ότι "κανείς δεν κινδυνεύει να χάσει τη θέση του", αφού "η μείωση του προσωπικού κατά 150.000 που θα επιτευχθεί, δεν έχει σχέση με τη μείωση του επιστημονικού προσωπικού".
Συνεχίζοντας, εξήγησε, ότι η αξιολόγηση που θα αφορά στο επιστημονικό προσωπικό, θα γίνει για να διαπιστωθεί, εάν επαρκεί.
Αναφερόμενος στη στρατηγική για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ο υπουργός σημείωσε, ότι είναι ανάγκη να διασφαλιστεί ένα σταθερό πλαίσιο πολιτικής.
"Υπήρχε έλλειμμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Χρειαζόμαστε γρήγορες νίκες και πρακτικά αποτελέσματα", είπε.

"Οι απολύσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με έναν τρόπο ο οποίος εντάσσεται στη μείωση του προσωπικού κατά 150 χιλιάδες ως το 2015. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό", κατέληξε ο κ. Ρέππας, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει, πως οι μειώσεις προσωπικού θα γίνουν αφενός μέσω των συνταξιοδοτήσεων-αποχωρήσεων, μέσω της κατάργησης φορέων όταν έχουμε ιδιωτικοποίηση σε ένα φορέα, που το προσωπικό δεν θα μεταφερθεί στο Δημόσιο.

Επίσης, μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέσα στο 2012, όταν οι υπηρεσίες που προσφέρουν θεωρείται πλέον ότι πρέπει να προσφερθούν από άλλη υπηρεσία ή το Κράτος δεν χρειάζεται να δραστηριοποιείται πλέον σε αυτούς τους τομείς.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: