Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Κρίσιμο ντέρμπι Αστέρα-Αμβρυσσέα στη Γ΄




15η αγωνιστική (2η του β΄γυρου) στο Δ΄όμιλο της Γ΄Εθνικής την Κυριακή και τα φώτα της προσοχής στρέφονται στην Ιτέα, όπου ο Αστέρας υποδέχεται τον Αμβρυσσέα Διστόμου σε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας ανάμεσα στους δύο γειτονικούς αντιπάλους, οι οποίοι ανταγωνίζονται για τον ίδιο στόχο, την παραμονή στην κατηγορία και την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν.
Οι παίκτες του Κώστα Λίβα δεν έχουν περιθώρια απώλειών στην έδρα τους. Οι δύο συνεχόμενες ήττες, από Νίκη. Β και ΝΠΣ Βόλο, σε συνδυασμό με το δύσκολο πρόγραμμα των επόμενων τριών αγωνιστικών (εκτός με Ολυμπιακό Β., Αλμυρό και ρεπό) καθιστούν επιβεβλημένη την κατάκτηση της νίκης, ώστε ο Αστέρας να πάρει σημαντική ανάσα εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Χθες, παράλληλα, ανακοίνωσε και την απόκτηση τερματοφύλακα, καθώς η “κατάρα” σε αυτή τη θέση συνεχίζεται. Μετά τον τραυματισμό του Μάλτζαρη, ακολούθησε κι αυτός του Πάππου, με αποτέλεσμα χθες να ανακοινωθεί από την ομάδα η συμφωνία με τον Γιώργο Λαμπρόπουλο, ο οποίς στον πρώτο γύρο έπαιξε στον ΑΠΟΚ Βελούχι.
Από την άλλη ο Αμβρυσσέας, με προπονητή πια το Μίκι Τσίρκοβιτς, ξεκίνησε με νίκη το δεύτερο γύρο. Οι Βοιωτοί θα επιδιώξουν νέα νίκη σε μια δύσκολη έδρα, που θα ισοδυναμεί με μεγάλο βήμα για την παραμονή, ενώ τους βολεύει και η ισοπαλία. Πάντως, από την ομάδα του Διστόμου δε λείπουν τα προβλήματα, καθώς από την ομάδα αποχώρησαν παίκτες που ακόμα δεν έχουν αναπληρωθεί (Χίσι, Κωνσταντίνου).
Με δεδομένο ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει κριθεί υπερ του ΝΠΣ Βόλος, όλο το ενδιαφέρον πλέον εντοπίζεται στη μάχη της σωτηρίας. Θήβα και Αλμυρός έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε Αχιλλέα Φαρσάλων και Μαρτίνο. Απώλεια της νίκης θα είναι καταδικαστική για το Διγενή κόντρα στον ιδιαίτερα ενδυναμωμένο Ολυμπιακό Βόλου, ενώ σημαντικής βαθμολογικής σημασίας είναι η αναμέτρηση Νίκης Β-ΑΟ Σελλάνων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής
Οπούντιος Μ.-Αλμυρός
Θήβα-Αχιλλέας Φαρ.
Νίκη Β.-ΑΟ Σελλάνων
Διγενής Ν.-Ολυμπιακός Β
ΝΠΣ Βόλος-Ρήγας Φ.
Αστέρας Ιτ.-Αμβρυσσέας Διστ.
Ρεπό: ΑΠΟΚ Βελούχι

Δεν υπάρχουν σχόλια: