Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Βήμα για παραμονή στο Βόλο ο Αστέρας




Έναν υπερπολύτιμο βαθμό στον αγώνα που κάνει για τη σωτηρία απέσπασε σήμερα το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό ο Αστέρας Ιτέας καταφέρνοντας να μείνει αλώβητος (0-0) απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Η ισοπαλία αυτή, σε συνδυασμό με την πλειοψηφία των αποτελεσμάτων των ανταγωνιστών του (ήττες για Δίστομο και Σέλλανα), δίνει ζωτικό αέρα στην ομάδα του Κώστα Λίβα για τη συνέχεια και εν όψει των επόμενων δύο αγωνιστικών, όπου ο Αστέρας κάνει ρεπώ και στη συνέχεια ταξιδεύει στον Αλμυρό να αντιμετωπίσει τον 3ο της βαθμολογίας.
Στο σημερινό παιχνίδι ο Αστέρας παρατάχθηκε με διπλή ζώνη άμυνας κάτι που ήταν αναγκαστική επιλογή λόγω των σημαντικών απουσιών του (Αντωνόπουλος, Χαραλαμπίδης, Γεωργουσόπουλος) και λόγω της αναμενόμενης πίεσης των ενισχυμένων μεταγραφικά γηπεδούχων. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας της Ιτέας ήταν πάρα πολύ καλή μην επιτρέποντας στους βολιώτες να κάνουν πολλές φάσεις. Στις λίγες από αυτές που έβγαλαν οι γηπεδούχοι ο Λαμπρόπουλος ήταν σε ετοιμότητα και εξουδετέρωσε τους κινδύνους. Πέρα από το βαθμό που πρόσθεσαν στη συγκομιδή τους οι παίκτες του Αστέρα, καθήλωσαν και τον Ολυμπιακό Βόλου χαμηλά στη βαθμολογία μπλέκοντάς τον και αυτόν στα σενάρια του υποβιβασμού.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Λαμπρόπουλος, Αρκουμάνης, Δρίβας, Ζανιάς, Πανάκης, Μπογκντάνι, Τοπούζι, Κοντογιώργος, Αλεξίου, Αντωνίου (92’ Χαλαστάνης), Σεΐτι (84’ Κουτσούμπας).
Το άσχημο φεγγάρι που διανύει ο Αμβρυσσέας εππιβεβαιώθηκε και σήμερα στο Βελεστίνο. Παρόλο που η ομάδα του Τσίρκοβιτς προηγήθηκε στο 30 με τον Κωστούλα, ισοφαρίστηκε αμέσως στο 33 και με αυτογκόλ στην επανάληψη δέχτηκε την ολική ανατροπή (2-1) χάνοντας κι άλλο έδαφος στη μάχη της σωτηρίας και αναπτερώνοντας, ταυτόχρονα, τις ελπίδες του Ρήγα για την παραμονή. Η ενίσχυση είναι επιτακτική για την ομάδα της Βοιωτίας που βάσει και του προγράμματος βρίσκεται στην πιο δυσχερή, ίσως, θέση στην κούρσα για τη σωτηρία. Ο ΑΟ Θήβα νίκησε εύκολα εντός έδρας (3-0) τον καταδικασμένο Οπούντιο Μαρτίνου και ανέβηκε αισθητά στη βαθμολογία, ενώ ο ΑΟ Σελλάνων δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση χάνοντας με 0-1 από τον ΝΠΣ Βόλο.
Τα αποτελεσματα της 16ης αγωνιστικής
ΑΟ Θήβα-Οπούντιος Μαρτ. 3 – 0
ΓΣ Αλμυρός-ΑΠΟΚ Βελούχι 5 – 1
Αχιλλέας Φ.-Νίκη Β. 0 – 2
ΑΟ Σελλάνων-ΝΠΣ Βόλος 0 – 1
Ολυμπιακός Β.-Αστέρας Ιτ. 0 – 0
Ρήγας Φ.-Αμβρυσσέας Δ. 2 – 1
Ρεπό: Διγενής Νεοχωρίου

Η βαθμολογία
1. ΝΠΣ Βόλος                                  15       42
———————————————————————-
2. Νίκη Βόλου                                 15        30
3. Αλμυρός                                      14        28
4. Αστέρας Ιτέας                      15       25
– ΑΟ Θήβα                                       15       25
6. Αμβρυσσέας Διστ.              15       23
7. Ολυμπιακός Βόλου                    15       21
———————————————————————-
8. ΑΟ Σελλάνων                             15       20
9. Ρήγας Φεραίος                           15      16
10. Διγενής Ν.                                 14      12
11. Οπούντιος Μ.                            15      11
12. Αχιλλέας Φ.                               15      10
13. ΑΠΟΚ Βελούχι                         14        6

Η επόμενη αγωνιστική
Οπούντιος Μ.- ΑΠΟΚ Βελούχι
Νίκη Β.-Θήβα
Διγενής Ν.-Αλμυρός
ΝΠΣ Βόλος-Αχιλλέας Φ.
Αμβρυσσέας Δ.- ΑΟ Σελλάνων
Ρήγας Φ.-Ολυμπιακός Β.

Ρεπό: Αστέρας Ιτέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: