Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Η ΑΦΡΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ - "ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ"



Η παραπάνω εικόνα δείχνει ποια προϊόντα μπορούν να παραχθούν στα διάφορα μέρη της Αφρικής. Προφανώς αυτή την εικόνα βλέπουν και οι σύγχρονοι υποψήφιοι επενδυτές, όταν σκέφτονται να βάλουν χρήματα στις αφρικανικές χώρες. Την ίδια εικόνα έβλεπαν φυσικά και οι παλιότεροι εθνικοί αποικιοκράτες. Δεν τους ενδιέφεραν οι άνθρωποι πίσω από τα προϊόντα.


Οι σύγχρονοι αποικιοκράτες δεν είναι πλέον τα εθνικιστικά κράτη. Είναι τα διεθνή ιδιωτικά "κοράκια" που ονομάζονται διεθνείς "επενδυτές". Είναι αυτά τα διεθνή κοράκια που περιμένουμε κι εμείς οι δύστυχοι Έλληνες, να έρθουν εδώ, για να δούμε λέει την ανάπτυξη. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο εξαθλιωνόμαστε και ξεπουλιόμαστε, μπας και μας προτιμήσουν ως διαθέσιμες ελκυστικές πόρνες. 

Άραγε πως μας βλέπουν οι σύγχρονοι αποικιοκράτες; Τι χάρτη έχουν ενώπιόν τους; Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει αν πίσω από τις περιουσίες που αρπάζουν, υπάρχουν άνθρωποι και επενδεδυμένα ανθρώπινα όνειρα.

Πότε όμως κι εμείς επιτέλους θα καταλάβουμε, ότι το δικό μας πρόβλημα είναι στην πραγματικότητα η δική μας παρασιτική και διεφθαρμένη ελίτ που εμποδίζει κάθε κοινωνική πρόοδο και κάνει παιχνίδι με τα κρατικά ταμεία και τους ξένους άρπαγες και ότι αυτή πρέπει να ανατραπεί, μέσα από ένα προοδευτικό κοινωνικό μετασχηματισμό, που θα ανακατέψει πλήρως την "κοινωνική τράπουλα" και θα αναδείξει νέες υγιείς παραγωγικές δυνάμεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: