Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Αφού Κώστα Καραμανλή δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος, εσύ γιατί έδινες τη Μακεδονία σε σύνθετη ονομασία;




Στρατής Μαζίδης

«Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος και αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό» αναφέρει σε συνομιλητές του σύμφωνα με την εφημερίδα Real News ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Επίσης φέρεται να θεωρεί πως εφόσον δεν υπάρξει η παραδοχή ότι «δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος» ο αλυτρωτισμός της γειτονικής χώρας δεν μπορεί να εκλείψει, ανεξαρτήτως τυχόν θετικής για την Ελλάδα εξέλιξης στο θέμα του ονόματος.
Ο πάλαι ποτέ καταλληλότερος κάτοικος της Ραφήνας μίλησε για άλλη μια φορά μέσω συνομιλητών του που μίλησαν σε μια εφημερίδα.

Επειδή όμως εγώ δεν είμαι ούτε καταλληλότερος ούτε ικανότερος, δεν μπορώ να καταλάβω ένα πράγμα: 

Αφού λοιπόν δεν υπάρχει ψευτομακεδονικό έθνος και ψευτομακεδονική γλώσσα, γιατί ο πρώην πρωθυπουργός (και μάλιστα Μακεδόνας) είχε ως..."εθνική" γραμμή το «ναι στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις» στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και τον όρο Μακεδονία;

Τι...εθνική γραμμή είναι αυτή; 

Ευτυχώς που μας έσωσε η αδιαλλαξία των Σκοπιανών το 2008 και ο Καραμανλής ενώ τους έδινε ουσιαστικά τον όρο Μακεδονία, έβαλε βέτο και πέτυχε να παρουσιαστεί ως πατριωτής. 


Εδώ βέβαια υπάρχει ακόμη κόσμος που τον θεωρεί μεσσία και περιμένει τη δευτέρα παρουσία του ξεχνώντας την πορεία της οικονομίας επί των ημερών του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ;
ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ;
ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ;
ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ