Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Ευχαριστήρια επιστολή του Γυμνασίου Άμφισσας


«Ευχαριστήριο»

 
To Γυμνάσιο Άμφισσας απ’ την αρχή του τρέχοντος σχολικού έτους ήρθε σε επαφή με το Σχολείο “Ινστιτούτ Μονγκρί” της πόλης Τορροέλλια της Καταλονίας. Δύο ομάδες μαθητών από τα σχολεία με τους εκπαιδευτικούς κάθε πλευράς, συνεργάστηκαν στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του προγράμματος «Αμφιτρύων 2017». Τον περασμένο Μάρτιο αντιπροσωπεία του καταλανικού σχολείου ήρθε στην Άμφισσα και τα μέλη φιλοξενήθηκαν, ξεναγήθηκαν και γνώρισαν τον τόπο μας και τις συνήθειές του. 

Αντίστοιχα αρχές του περασμένου Απριλίου 15μελής αντιπροσωπεία του Γυμνασίου μετέβη στην Καταλονία. Σε άριστο κλίμα και με αξέχαστες εμπειρίες κυρίως δε με την ανάπτυξη σχέσεων που και οι δύο πλευρές επιθυμούν να έχουν προοπτική, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα. 

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά και δημόσια όλους εκείνους που συνέβαλαν με το δικό του τρόπο ο καθένας στην επιτυχία. Δεν αποκτήθηκαν μόνο εμπειρίες αλλά προβλήθηκε ο τόπος μας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η χώρα γενικότερα, σ’ έναν λαό που τα αισθήματά του για τους Έλληνες εκφράστηκαν για ακόμη μία φορά συγκινητικά. Η επιτυχία προήλθε απ’ την αγαστή συνεργασία φορέων που με τη συμβολή του ο καθένας, προήγαγε τον υψηλό και δύσκολο στόχο. Οι γονείς απ’ την πρώτη στιγμή προσφέρθηκαν, ανέλαβαν κι έφεραν σε πέρας με υποδειγματικό τρόπο το μέρος που τους αναλογούσε. 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης Κων/νος, υποστήριξε καθοριστικά το πρόγραμμα και ιδίως στο δύσκολο τομέα των μετακινήσεων των αποστολών. Το ίδιο κι ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Ε. Κατσαγούνος. Aμέριστη ήταν η υποστήριξη του Προγράμματος απ’ τον Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Φωκίδας, κ. Αλωνάρη Ιωάννη. Βοήθεια προσέφερε ο Δήμος Δελφών με τον Αντιδήμαρχο κ. Αγγελόπουλο Αρ. στις επισκέψεις σε Δελφούς και Γαλαξείδι. Ευχαριστίες και στον οδηγό του Δήμου κ. Δ. Μαργώνη. 

Στις ξεναγήσεις της καταλανικής αποστολής εδώ, πρόσφεραν σημαντική βοήθεια οι κκ. Φάνης Τσάκαλος, Άρης Γούβαλης, Γ. Κουρεντής, Χρ. Τσώνου, Αν. Τσαρούχα, Μιχ. Θεοχαρόπουλος, Ευαγγελία Αποστόλου και Ασ. Μισιρλή. Στην ετοιμασία του ταξιδιού στην Καταλονία σημαντική συνεισφορά είχαν οι κκ: Τζίμης Καλλίας, Βασίλης Αυγερινός, Χρήστος Τζαμτζής, Χρήστος και Πάνος Αθανασίου. 
  
Σε όλους τους παραπάνω και κατ’ αρχάς στο Σχολείο-Διεύθυνση η αντιπροσωπεία που επισκέφτηκε την Καταλονία εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες. Χωρίς τη βοήθειά τους είναι αμφίβολο αν θα είχε την ίδια επιτυχία το επωφελές από πολλές πλευρές πιο πάνω πρόγραμμα. 

Άμφισσα, 2 Μαΐου 2017

Για το Γυμνάσιο Άμφισσας

Η Δ/ντρια

Τραχανά Ζαφείρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: