Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάτπυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου με φορείς της περιοχής


Syriza-logo.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ


Με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου, παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις για την Εθνική εορτή στην Άμφισσα και  Ιτέα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και ο βουλευτής του νομού Ηλίας Κωστοπαναγιώτου αντίστοιχα.
Με το πέρας των εκδηλώσεων, με πρωτοβουλία του βουλευτή και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας, έγινε στην Άμφισσα σύντομη συνάντηση εκπροσώπων των συλλόγων ελαιοκαλλιεργητών, του ΤΟΕΒ πεδιάδας Μόρνου καθώς και αγροκτηνοτρόφων  της περιοχής.
Απαντώντας σε ερωτήσεις των συλλόγων ελαιοκαλλιεργητών ο υπουργός επανέλαβε ότι για το έργο άρδευσης του ελαιώνα έχει εξασφαλιστεί ποσό 7 εκ. Ε. Η απόφαση έχει υπογραφεί και το θέμα βρίσκεται στην διαδικασία συμβασιοποίησης.
 Όσον αφορά το θέμα του παραδοσιακού ελαιώνα, μέχρι το τέλος Μαΐου 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές  διαδικασίες ώστε να πραγματοποιηθεί η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους.
Στο θέμα που έβαλαν οι εκπρόσωποι του ΤΟΕΒ πεδιάδας Μόρνου σχετικά με το έργο του αναδασμού της πεδιάδας του Μόρνου και της κατασκευής δικτύου αρδευτικών και στραγγιστικών διωρύγων, ο υπουργός επισήμανε ότι το χρόνιο πρόβλημα που δημιούργησε ο ανάδοχος του έργου, με αποτέλεσμα την απαξίωση όλων των μέχρι τώρα εργασιών, βρίσκεται σε φάση επίλυσης. Το υπουργείο σε συνεργασία με την περιφέρεια έχουν απεμπλοκάρει την όλη διαδικασία. Οι μελέτες βρίσκονται σε τελικό στάδιο και ξεκινάει μέσα από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης η δέσμευση των πόρων για την αναγκαία χρηματοδότηση.
Όσο για το έργο «Φράγμα Τολοφώνας στη θέση Χάρμισκο» επίκειται συνεννόηση με τον βουλευτή προκειμένου να επισπευτούν  οι διαδικασίες.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον υπουργό στις χρόνιες στρεβλώσεις που υπάρχουν και προέρχονται από την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και αντικρουόμενης ή μη σαφούς νομολογίας. Σαν παράδειγμα ανέφερε τους δασικούς χάρτες και τα διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων.
Ο Υπουργός Β. Αποστόλου έκανε ειδική αναφορά και τόνισε τη σημασία που θα έχει για τους παραγωγούς, επικείμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα και με το οποίο κατοχυρώνεται αφενός η πληρωμή των προϊόντων παραγωγών εντός 60 ημερών από την πώληση τους καθώς και η υποχρεωτική αναγραφή στα γαλακτοκομικά προϊόντα της προέλευσης πρώτης ύλης.
Τέλος,  αναγνωρίζοντας την ανάγκη πραγματικής επικοινωνίας με τους αγρότες και κτηνοτρόφους, ανέλαβε την υποχρέωση σύντομα σε συνεννόηση με τον βουλευτή και τη Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας να επισκεφτεί ξανά την περιοχή, ώστε να περιοδεύσει, να συζητήσει και να δοθούν υπεύθυνα απαντήσεις και λύσεις στο μέτρο του δυνατού στα συσσωρευμένα προβλήματα τόσων χρόνων κακοδιαχείρισης.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: