Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ψηφίζουμε Ιτέα, ψηφίζουμε " Το Νιλουφερ" ! Aπό σήμερα στο Public!


Ξεκίνησε η διαδικασία των βραβείων κοινού από τα Public και το βιβλίο μου «ΤΟ ΝΙΛΟΥΦΕΡ» βρίσκεται στη λίστα. Αναζητήστε το στην κατηγορία Ελληνικό μυθιστόρημα με το ελληνικό γράμμα ( Τ) !!!

 κλικ ΕΔΩ:  ψηφοφορία


Σύνοψη του βιβλίου "Το «Νιλουφέρ»"


Το «Νιλουφέρ» ήταν το ατμόπλοιο που μετέφερε τους κατοίκους από τα παράλια της Προποντίδας και της Βιθυνίας –Κίος, Τρίγλια, Ελιγμοί, Μουδανιά– και το μόχθο τους –λάδι, σταφύλια, σύκα, μεταξωτά– στην αρχόντισσα Πόλη.

Ήταν, όμως και το καΐκι που έμελλε να σεργιανίσει τα ξεριζωμένα σώματά τους στις νέες –αφιλόξενες γι’ αυτούς– πατρίδες μετά την Καταστροφή· τις ψυχές τους τις είχαν θυμίαμα και καντήλι που σιγόκαιγε φωτίζοντας τα άγια χώματα των χαμένων πατρίδων.
Είναι το πλοίο που εκτίθεται μισοβουλιαγμένο και τσακισμένο σ’ έναν όρμο του Κορινθιακού Κόλπου, για να πιστοποιεί και ν’ αποτελεί το αποδεικτικό στοιχείο της εξιστόρησης μιας συγκλονιστικής διαδρομής 100 και πλέον χρόνων των πρωταγωνιστών και των απογόνων τους, που με ανυπέρβλητες δυσκολίες, αλλά με χαμόγελο και ρυθμό σμυρναίικο, ύφαιναν μια νέα ζωή.
Aδέλφια, που χάθηκαν, ξανασμίγουν μες στη θύελλα του Εμφυλίου Πολέμου, αξέχαστοι έρωτες ολοκληρώνονται στην Πόλη των Σεπτεμβριανών, σκονισμένες από τη λήθη ψυχές αναζητούνται μετά από πολλά χρόνια στις παλιές, αλησμόνητες πατρίδες.

 ο θρυλικός πίνακας στην Ταβέρνα του Σακκαλή στον συνοικισμό...




Δεν υπάρχουν σχόλια: