Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Νέο μέτωπο ιδιοκτητών φορτηγών και εταιρείας στο 51


Ανεβαίνουν για ακόμη μία φορά οι τόνοι μεταξύ ΕΛΜΙΝ και ιδιοκτητών φορτηγών,
 αυτή τη φορά με αφορμή απόφαση της εταιρείας να γίνεται η φόρτωση του βωξίτη εντός στοάς. Και πιο συγκεκριμένα για την στοά 526 στην οποία, όπως και στις υπόλοιπες, μέχρι τώρα το μετάλλευμα εξαγόταν με ειδικά οχήματα πριν γίνει η φόρτωση στα φορτηγά.
Από την πλευρά των ιδιοκτητών φορτηγών έγινε η ακόλουθη ανακοίνωση που αφήνει αιχμές τόσο για την εταιρεία όσο και για το ΔΣ του σωματείου τους: «Για πρώτη φορά στη λειτουργία του μεταλλείου στο 51 τα φορτηγά ξαφνικά αναγκάζονται να μπαίνουν σε στοά (συγκεκριμένα στην 526) για φόρτωση μεταλλεύματος. Μέχρι τώρα αυτό γινόταν από ειδικά μηχανήματα που πληρούσαν τους όρους ασφαλείας. Τώρα, για προφανείς λόγους μείωσης του κόστους τα φορτηγά μπαίνουν, χωρίς καμία πρόνοια ασφάλειας, στη στοά με τρόπο αναγκαστικό. Κλήθηκε το 5μελές ΔΣ του σωματείου φορτηγατζήδων και υπέγραψε την αποδοχή της εργασίας χωρίς να ερωτηθούν τα μέλη του. Υπάρχουν αντιδράσεις από πολλούς ιδιοκτήτες φορηγών που αρνούνται να μπουν, γιατί συντρέχει σοβαρός κίνδυνος, αλλά και δεν έχουν άλλη επιλογή. Οι συνθήκες είναι άκρως επικίνδυνες, σε στοά που δεν είναι κατάλληλη για τέτοιου είδους οχήματα, αλλά για ειδικά οχήματα, όπως συνέβαινε ως τώρα, που τα φορτηγά φόρτωναν έξω από τη στοά. Παραμένει άγνωστο αν το 5μελές ΔΣ του σωματείου θα αντιδράσει και αν θα προχωρήσει σε συνέλευση των μελών του…»
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση από την εταιρεία, κάτι που είναι πάγια τακτική της, αλλά ούτε από το ΔΣ του σωματείου που συνυπέγραψε την απόφαση και καλείτε τώρα από τα μέλη του να καλέσει συνέλευση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τραβάτε εσείς μπροστά και έρχονται και άλλοι!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι μονο για τη παρτη τους