Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ψάχνουν στα... φανάρια της Κηφισιάς τον δολοφόνο των ταξιτζήδων




“Καρτέρι” σε φανάρια της Κηφισιάς με κάμερες ή με “κρυφούς” αστυνομικούς σκέφτεται να στήσει η ΕΛΑΣ προκειμένου να φτάσει στον δολοφόνο του 52χρονου οδηγού ταξί τον περασμένο Φεβρουάριο, εστιάζοντας την προσοχή της σε μία λεπτομέρεια της δράσης του.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ο εμμονικός δολοφόνος επιβιβάστηκε και στους δύο “στόχους” του (είχε επιτεθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα και σε άλλο οδηγό ταξί, ο οποίος επέζησε) την ώρα που εκείνοι είχαν σταματήσει σε φωτεινούς σηματοδότες και όχι σε ένα τυχαίο σημείο των δρόμων. Η κίνησή του, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, προέρχεται από την πρόθεση του δράστη να έχει τον “απόλυτο έλεγχο” της επιλογής του, δηλαδή να διαπιστώσει αν είχαν άλλους πελάτες στο εσωτερικό των οχημάτων ή αν ταιριάζουν στα “πρότυπα” της δολοφονικής του επιδίωξης.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 32χρονος οδηγός ταξί, θύμα της πρώτης δολοφονικής απόπειρας στις 11 Φεβρουαρίου, είδε το δράστη να του κάνει σήμα όταν εκείνος είχε σταματήσει σε φανάρι της Νέας Ερυθραίας στο Καστρί. Ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση και έκανε αναστροφή προκειμένου να πάρει τον «πελάτη» με κατεύθυνση την Κηφισιά και τη Χαριλάου Τρικούπη.
Στην περίπτωση της δολοφονίας του 52χρονου στις 28 Φεβρουαρίου, οι αστυνομικοί εξετάζοντας την πορεία των 28 λεπτών που ακολούθησε από το σπίτι του έως το σημείο της δολοφονίας του, μέσω του GPS, εντόπισαν αρχικά όλες τις στάσεις λίγων δευτερολέπτων που είχε κάνει. Αργότερα διαπίστωσαν ότι όλες οι στάσεις ήταν σε φωτεινούς σηματοδότες, ενώ από την αυτοψία που έκαναν στα συγκεκριμένα σημεία επιβεβαίωσαν και τη χρονική διάρκειά τους. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και αυτή η ιδιαιτερότητα των κινήσεων του δράστη να έχει σημειολογικό χαρακτήρα και να είναι μέρος της «δολοφονικής τελετουργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: