Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Γιούρι Γκαγκάριν: Ζωή θρύλος, θάνατος μυστήριο! Βίντεο από την τελευταία πτήση




Έγινε θρύλος εν ζωή. Ήταν μάλλον αναμενόμενο ότι και ο θάνατός του θα γινόταν θρύλος. Ο Γιούρι Γκαγκάριν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη γη. Το κατόρθωμά του του χάρισε δόξα.

Ο θάνατός του σαν σήμερα το 1968 είχε σοκάρει τον πλανήτη που ο Γκαγκάριν είχε όπως κανένας άλλος. Ο Γκαγκάριν ήταν και παρέμεινε πιλότος μαχητιών αεροσκαφών. Την 27η Μαρτίου 1968 πετούσε με ένα νέο διθέσιο μαχητικό. Μια πτήση δοκιμής μετά από συντήτρηση. Μέχρι πριν μερικούς μήνες το επικρατέστερο σενάριο ήθελε το αεροσκάφος να πέφτει σε ανεξέλεγκτη περιδίνηση και να οδηγείται στην συντριβή.

Παρόλα αυτά οι φήμες και οι εικασίες που ήθελαν την συντριβή να μην είναι τυχαία πάντα ακούγονταν.
Πριν μερικούς μήνες με αφορμή την πρεμιέρα μιας κινηματογραφικής ταινίας για τον Γκαγκάριν ήρθε στο φως ένα απόρρητο έγγραφο σύμφωνα με το οποίο στην περιοχή της πτήσης , πετούσε ένα ακόμη αεροσκάφος! Κάτι που δεν είχε γίνει γνωστό.

Το νέο σενάριο με βάση αυτό το έγγραφο θέλει τους Γκαγκάριν και Σεριόγκιν -σ.σ ο δεύτερος χειριστής που πετούσε μαζί του- να αιφνιδιάζονται όταν βγαίνοντας από τα σύννεφα ήρθαν “αντιμέτωποι” μ΄ ένα αεροσκάφος σε απόσταση μικρότερη των 15 μέτρων! Το αεροσκάφος του Γκαγκάριν πετούσε σε χαμηλό ύψος και ανάστροφα με αποτέλεσμα ο “μηχανικός” ελιγμός αποφυγής της σύγκρουσης που έκαναν να σταθεί μοιραίος.

Ποια είναι η αλήθεια; Μάλλον ποτέ δεν θα μάθουμε ποιο απ΄ όλα τα σενάρια ήταν το αληθινό. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν ένας θρύλος “φεύγει”.

Δείτε το βίντεο



onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: