Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα κατά 40%, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Thomas Cook

GREECE


Φαίνεται ότι ο τουρισμός έχει αρχίσει να ανακάμπτει σε χώρες που επλήγησαν από τρομοκρατικές επιθέσεις και πολιτικές αναταραχές τα τελευταία χρόνια όπως υποστηρίζει το ταξιδιωτικό πρακτορείο Thomas Cook. Παρ' ολ΄ αυτά, η αποφυγή ορισμένων χωρών για λόγους ασφαλείας έχει επηρεάσει θετικά την χώρα μας αναφορικά με τον τουρισμό.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, από το φθινόπωρο είχε παρουσιαστεί πτώση σε χώρες όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, κάτι που επηρέασε θετικά την χώρα μας, αφού ανέβασε τις κρατήσεις στην Ελλάδα κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Η εταιρεία ανέφερε ότι οι καλοκαιρινές κρατήσεις συνολικά, στις χώρες αυτές, ανέβηκαν κατά 10% σε σχέση με το 2016, όταν οι τουρίστες άλλαξαν τα πλάνα τους για λόγους ασφαλείας και έμειναν μακριά από το Βέλγιο, την Γαλλία, την Τουρκία και την Αίγυπτο. Σύμφωνα με την εταιρεία Thomas Cook, φαίνεται ότι υπάρχουν σημάδια επιστροφής των τουριστών στην Αίγυπτο και την Τουρκία. «Έπειτα από μία αργή αρχή σεζόν και ένα δύσκολο 2016, υπάρχουν κάποια πρώιμα σημάδια ότι οι πελάτες έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν στην Τουρκία και την Αίγυπτο», ανέφερε ο Peter Fankhauser, Διευθύνων Σύμβουλος.
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, οδήγησαν επίσης πολλούς να αποφύγουν τις διακοπές εκεί για λόγους ασφαλείας, αλλά τώρα η εταιρεία αναφέρει ότι οι κρατήσεις στην βορειοδυτική Ευρώπη είναι υψηλότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: