Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Λάθος απάντηση


Ωραίοι σύμβουλοι!

Πόσο μεγαλύτερη ξευτίλα θα μπορούσε να μας κάνει ο κ. Μητσοτάκης που όχι μόνο έστειλε δώρο τη σημαία, αλλά φρόντισε να δημοσιοποιήσει και μια άκρως ταπεινωτική για την περιοχή μας επιστολή και μάλιστα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ!


Δεν ξέρω ποιος τον συμβούλεψε να προχωρήσει σε μια τόσο ταπεινωτική για το λαό του δήμου Δελφών πράξη, αλλά σίγουρα αυτός που το έκανε δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι στο ενδεχόμενο που κάποτε γίνει πρωθυπουργός είναι ότι με αυτούς του ανθρώπους θα διοικήσει τη χώρα. Καήκαμε!!!

Ποιόν νομίζει ότι εξευτέλισε;

Λοιπόν για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, γιατί με την ιστορία της σημαίας κυκλοφόρησε πολλή αρλούμπα, που δείχνει και το γενικότερο επίπεδο της δημόσιας ζωής.
Τη σημαία ο κ. Μητσοτάκης την έστειλε στον πρόεδρο του ΤΣ. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι υπεύθυνος είναι ο κ. Αβράμπος. Κάνοντας μια τέτοια ταπεινωτική κίνηση ουσιαστικά στρέφεται κατά της κεφαλής του δήμου που είναι ο Δήμαρχος, αλλά προσβάλλει την ουσία του δήμου που είναι η τοπική κοινωνία και οι δημότες - κάτοικοι. Οι δήμοι δεν είναι μια γενικόλογη, αφηρημένη έννοια, ούτε μια διοικητική μηχανή. Είναι οι κοινωνίες τους. αυτό για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Όταν επέλεξε να στείλει την επιστολή στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τι φαντάστηκε ότι ξέρουν τον κ. Παναγιωτόπουλο και θα τον κακοχαρακτηρίσουν πανελλαδικά; Δυστυχώς, τους Δελφούς ξέρουν και οι εντυπώσεις σχηματίζονται για την περιοχή και για τον κόσμο της!

Ευτελής πράξη που δε συνάδει σε κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο

Πέρα όμως από το συμβολισμό της κίνησης του κ. Μητσοτάκη υπάρχει κάτι ως προς την ουσία που με προβληματίζει πολύ. Η απόφαση ενός αυριανού πρωθυπουργού να διαπομπεύσει δημόσια μια περιοχή, αλλά και να στείλει δώρο μια σημαία, συνοδεία μιας περιφρονητικής επιστολής δεν ανάγεται στη σφαίρα της πολιτικής, αλλά της παραπολιτικής. Και μι μου πείτε ότι είναι σοβαρή πολιτική πράξη, γιατί δεν θα σας πιστέψω. Ούτε σκοπεύω να πιστέψω ότι περιοδεύοντας σε όλη τη χώρα δεν είδα άλλη σκισμένη σημαία.

Από τόσα τεράστια προβλήματα αυτός μόνο τη σημαία πρόσεξε;

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είδε τους καρόδρομους που πέρασε για να φτάσει, δεν διαπίστωσε τα τεράστια θέματα του νοσοκομείου, δεν κράτησε κάτι από τα σοβαρά προβλήματα που του έθεσαν, αλλά στην εντύπωσή του έμεινε μόνο η σημαία του Χανίου, λες και εκεί στην Αθήνα, σε τόσα δημόσια κτίρια, υπουργεία, υπηρεσίες οι σημαίες δεν είναι σκισμένες και μέσα στη βρώμα!

Λάθος απάντηση

Τι απάντηση ήταν αυτή που έδωσε ο Δήμαρχος στον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο μετά τη στάση του κάλεσε και να έρθει ξανά στη Γιορτή της Πόλης. Τι να έρθει να κάνει; Να λερωθεί η φουστανέλα κάποιου παιδιού στην παρέλαση και να μας κάνει πρώτο θέμα στις ειδήσεις;
Η σωστή απάντηση εκ μέρους του Δημάρχου θα ήταν η εξής: «Να μην βάζατε φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, να μην περικόπτατε τις χρηματοδοτήσεις των δήμων, για να έχουμε λεφτά να αγοράζουμε σημαίες»!!!
Απλώς υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος Δελφών λάμβανε ΣΑΤΑ 1.600.000 ε και λαμβάνει 650.000!!!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως μια Ελληνική σημαία άξιζε να αγορασθεί με τα χρήματα απ την τσέπη κάποιου ευαίσθητου Έλληνα πολίτη....

Ανώνυμος είπε...

Καλα εκανε με τη σημαια ... ευθυνη να ζητατε απ αυτον που εκλεξατε. Αλλου τα παραμυθια. Ξεφτιλα για οποιον δεν φροντισε να προλαβει την κατασταση.

Ανώνυμος είπε...

Αισθανεσαι συχαμαρα πια, με την τοση ενταση και οργη που βγαζουν μερικοι ανακοινωσεις για το τιποτα. Και τιτλους που να αφηνουν εντυπωσεις. Αυτος ο δημος εχει πολλους ανθρωπους που δεν εχουν τι αλλο να κανουνε ουσιαστικοτερο!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Μητσοτάκη. Ούτε αυτά τα απλά δεν μπορούν να διαχειριστούν στο Δήμο. Ένα ευχαριστώ μόνο ήταν αρκετό. Κρίμα για όλους τους δημοτικούς άρχοντες μειοψηφίας και πλειοψηφίας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΏΡΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΑΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΣΑΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ ΣΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ???? ΑΠΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΠΩΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΑ ΕΤΣΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ !!! ΧΑΛΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΧΑΛΙΑ !!!!