Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Πουλούσε πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου




Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος 73χρονου, ο οποίος πωλούσε πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων μέσω ιστοσελίδας αγοραπωλησιών και κατηγορείται για πλαστογραφία και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ' εξακολούθηση και επάγγελμα, μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αξιοποίησε στοιχεία των γερμανικών Αρχών, σύμφωνα με τα οποία χρήστης ιστοσελίδας αγοραπωλησιών διέθετε προς πώληση, μέσω αγγελίας, πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος, που έχει εκδοθεί από τις ελληνικές Αρχές. Στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 73χρονου στην υπόθεση, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν αγγελίες που αφορούσαν στην πώληση άλλων πέντε πινακίδων κυκλοφορίας, εκ των οποίων η μία είχε εκδοθεί στο όνομα του δράστη, που είχε κάνει δήλωση κλοπής.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του δράστη, σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 37 πινακίδες οχημάτων, 10 αυτοκόλλητα σήματα ΚΤΕΟ, ευρωπαϊκό σήμα - αυτοκόλλητο και 3 σκληροί δίσκοι.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: