Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Με το ένα πόδι στη Γ΄ Εθνική ο Αστέρας - Ανάλυση του αγώνα


Δίκαιη επικράτηση για τον Αστέρα σήμερα (χθες) το απόγευμα επί του Φωκικού στην Άμφισσα, με την ομάδα της Ιτέας να είναι ένα βήμα πριν από την πρώτη συμμετοχή της στην τρίτη εθνική κατηγορία.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα μισά του πρώτου ημιχρόνου όταν μετά από δύο χαμένες ευκαιρίες του Φωκικού, που ξεκίνησε καλύτερα, η μπάλα τον τιμώρησε αφού ο Αστέρας μπήκε μπροστά στο σκορ στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή του στα αντίπαλα καρέ. Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε νευρικό με αρκετές συρράξεις εντός και εκτός γηπέδου με λιγοστές φάσεις και τον Αστέρα πάλι πιο αποτελεσματικό αφού στη δεύτερη καλή ευκαιρία του έκανε το 0-2 καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.
Στην επανάληψη ο Φωκικός μπήκε πιο δυνατά αλλά η ανορθόδοξη επιθετική τακτική του με τις μακρινές μπαλιές και η μαζική άμυνα του Αστέρα δεν επέτρεψαν να γίνουν οι μεγάλες φάσεις. Πλησιάζοντας στο τέλος οι γηπεδούχοι φάνηκαν να αποδέχονται το αποτέλεσμα δίνοντας μέτρα στους αντιπάλους τους. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Αστέρα που πέτυχαν και τρίτο τέρμα, επίσης σε αντεπίθεση, δίνοντας διαστάσεις στη νίκη τους. Μάλιστα, θα πρέπει να ψάξει πολύ κάποιος για να βρει ανάλογη νίκη του Αστέρα στην Άμφισσας.
Οι δύο ομάδες έπαιζαν με δέκα πάικτες για μεγάλο διάστημα αφού ο διαιτητής έδωσε από μία κόκκινη όταν δημιουργήθηκε συμπλοκή μετά από σκληρό φάουλ υπέρ του Φωκικού και με το σκορ να είναι στο 0-1. Οι γηπεδούχοι σε αυτή τη φάση ζήτησαν και την απευθείας κόκκινη για τον παίκτη που έκανε το φάουλ, μία από τις φάσεις για τις οποίες έχουν παράπονα από τη διαιτησία. Επιπλέον διαμαρτύρονται για τη φάση του πρώτου γκολ, αφού όπως λένε ξεκίνησε από χέρι παίκτη του Αστέρα, αλλά και για ακόμη ένα φάουλ που δεν τιμωρήθηκε με κίτρινη που θα ήταν η δεύτερη για τον συγκεκριμένο παίκτη.
Πέρα από αυτά, όμως, ο Αστέρας έδειξε ότι είναι πιο ομάδα από τον Φωκικό που μετά το πρώτο τέρμα δεν έδειξε σε κανένα σημείο να πιστεύει ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας πιο έξυπνα, με πίεση στο δικό τους μισό και αντεπιθέσεις, αλλά και πάγωμα του ρυθμού σε πολλές περιπτώσεις πέτυχαν μια μεγάλη νίκη και μόνο με αυτοκτονία θα χάσουν τον τίτλο που οδηγεί στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία.
Έξω από τον αγωνιστικό χώρο, τέλος, υπήρξαν αρκετές στιγμές έντασης μεταξύ των φίλων των δύο ομάδων με εκτόξευση αντικειμένων, κυρίως από τη μεριά των γηπεδούχων, που έγιναν αιτία να διακοπεί το παιχνίδι σε δύο περιπτώσεις, ενώ η τρίτη συνέπεσε με τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου.
(φωτό: Ν. Αβραμίκος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: