Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΧΑΜΟΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΝΔ: Τελευταία στιγμή γλίτωσαν τον Άδωνι από την οργή του Καραμανλή - Χοντρό παρασκήνιο

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Άδωνις Γεωργιάδης
Κυριολεκτικά «στο παρά πέντε» αποσοβήθηκε (;) ένα «διπλωματικό» επεισόδιο στη ΝΔ πριν 2 ημέρες, 

όταν έλαβαν χώρα τα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος στη Ραφήνα, στα οποία παρέστη και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχει ένας άτυπος κανόνας στη «γαλάζια Ιερουσαλήμ», να μην δίνουν το «παρών» ηγετικά στελέχη του κόμματος σε άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται την ίδια ημέρα στην ίδια εκλογική περιφέρεια / ΝΟΔΕ, προκειμένου να μη «σαμποταριστεί» η πρώτη, όταν συμμετέχει «βαρύ» -ιστορικά ή θεσμικά- όνομα της ΝΔ. Με λίγα λόγια, για να αποφευχθεί η λεγόμενη «αντικινητοποίηση».
Αυτό φαίνεται πως «ξέχασε» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος την ίδια ώρα και στην ίδια περιφερειακή «γαλάζια» οργάνωση, παρευρέθηκε σε μια ανάλογη εκδήλωση στη Βουλιαγμένη και μάλιστα ως ομιλητής.
Φυσικά, σήμανε αμέσως συναγερμός στο Μοσχάτο, καθώς εκτιμήθηκε ότι μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του αντιπρόεδρου της ΝΔ, θα εκλαμβανόταν από την Καραμανλική πτέρυγα ως «πολεμική» και θα επιβάρυνε τις ήδη επιβαρυμένες μεταξύ τους σχέσεις.
Συνεπώς, κρίθηκε απαραίτητη η εσπευσμένη συμμετοχή στην πρώτη εκδήλωση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη και του γραμματέα της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστα Τσιάρα, προκειμένου η ηγεσία να δείξει ότι «νίπτει τας χείρας της» για τις εσωκομματικές κινήσεις του Άδωνη Γεωργιάδη κι έτσι να αποσοβηθεί το «διπλωματικό» επεισόδιο.
Ωστόσο, το περιστατικό «αντικινητοποίησης» δεν θεωρείται λήξαν από την Καραμανλική πτέρυγα, η οποία είναι στα «κάγκελα» με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Άλλωστε, δεν έχουν αφήσει στο παρελθόν, τα όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Κώστα Καραμανλή, ειδικά την περίοδο προ της «γαλάζιας» του μεταγραφής.
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια: