Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Παπαδημητρίου: Το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα έχει αρχίζει να αλλάζει

Διαδοχικές συναντήσεις με την πρέσβειρα της Σουηδίας Σαρλότ Ράνμπεργκ και τον πρέσβη της Νορβηγίας Γιορν Γκέλσταντ, είχε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Κατά τις συναντήσεις οι πρέσβεις ενημερώθηκαν από τον υπουργό σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τα θετικά αποτελέσματα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία.

«Η τάση θα ενισχυθεί περαιτέρω με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης»

Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η τάση θα ενισχυθεί περαιτέρω με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία όπως είπε, θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Η συζήτηση με τον Γιορν Γκέλσταντ εστιάστηκε στις εξελίξεις στην οικονομία, στο προσφυγικό ζήτημα, αλλά κυρίως στη συνεργασία στα κοινά προγράμματα που έχουν οι δύο χώρες, μέσω του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ενημέρωσε τον Νορβηγό πρέσβη για την εντατικοποίηση στην απορρόφηση των πόρων του υφιστάμενου προγράμματος, που ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2017 και επικεντρώνεται μεταξύ άλλων σε προγράμματα ασύλου και μετανάστευσης.
Επίσης, συζήτησαν για τη νέα προγραμματική περίοδο που εκτείνεται έως το 2021 και διερεύνησαν στρατηγικές κατευθύνσεις που άπτονται σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού, νεανικής επιχειρηματικότητας κ.λπ.
Η Σαρλότ Ράνμπεργκ συζήτησε με τον Έλληνα υπουργό για τις προοπτικές που ανοίγονται για ξένες επενδύσεις στη χώρα μας και τις δυνατότητες αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στη Σουηδία.
Επίσης, μετέφερε το ειδικότερο ενδιαφέρον της σουηδικής κυβέρνησης να αναπτύξει περαιτέρω τις διμερείς εμπορικές συναλλαγές με την Ελλάδα.
Τέλος, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρέχει στους ξένους επενδυτές η δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα.
Ο ίδιος, έδωσε έμφαση στο υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και στην γεωπολιτική θέση της χώρας, αλλά και στο γεγονός ότι προσφέρει την μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και παρουσίασε τα μέτρα που υιοθετούνται για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων και την εξάλειψη των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων σε όλα τα στάδια υλοποίησης ενός επενδυτικού σχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: