Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

«Μαύρη νύχτα» στον ΔΟΛ! Για «ξέπλυμα» 45 εκ. ευρώ η δίωξη στον Σ.Ψυχάρη

«Μαύρη νύχτα» στον ΔΟΛ: Και για «ξέπλυμα» 45 εκ. ευρώ δίωξη στον Σ.Ψυχάρη

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΑΝΔΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ


Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του Σταύρου Ψυχάρη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Αυτή τη φορά ο εκδότης είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και η δίωξη αφορά το ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση αφορά «τρύπα» περίπου 45 εκατ. ευρώ η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο εισοδημάτων του κ. Ψυχάρη που διενήργησε το ΚΕΦΟΜΕΠ από το 2000 και μετά όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε μαζί με το πόρισμα που συντάχθηκε μετά το τέλος της έρευνας από τις φορολογικές αρχές διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία όπου ο εκδότης κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις, μέσω υπομνήματος.

Την υπόθεση θα χειριστεί ανακριτής.

Μετά και την τελευταία αυτή εξέλιξη σφίγγει ακόμη περισσότερο ο κλοιός για τον δημοσιογραφικό οργανισμό Λαμπράκη, οι εργαζόμενοι του οποίου πραγματοποιούν και σήμερα απεργία, διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Ο ΔΟΛ, το ισχυρότερο συγκρότημα της χώρας, βρίσκεται σε δίνη, με δεσμευμένους τους εταιρικούς του λογαριασμούς και με ανοικτό το ενδεχόμενο να περάσει υπό τον έλεγχο των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: