Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Μάλλον δεν έχεις ξαναδεί έτσι τον κόσμο! Μέσα απ’ τα μάτια του Christian Moullec, του ανθρώπου που λατρεύουν οι αγριόχηνες !Ο Christian Moullec είναι Γάλλος και έχει αφιέρωσε τη ζωή του για να προστατέψει και να αναθρέψει αγριόχηνες. Ο δεσμός που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε εκείνον και τα ζώα είναι τόσο δυνατός, που τον αφήνουν να τα πλησιάζει χωρίς να φοβούνται. Όπως λέει ο πρώην μετεωρολόγος, τα πουλιά τον αντιμετωπίζουν ως «τη μητέρα» τους, καθώς τα φρόντισε από την πρώτη στιγμή που εκκολάφτηκαν από τα αυγά τους.Ο Moullec φιλοξένησε τα πουλιά στο σπίτι του. Κοιμόντουσαν στο ίδιο δωμάτιο με εκείνον και την οικογένειά του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΝΤΕΟ:Η πρώτη φορά που πέταξε με 12 αγριόχηνες ήταν το 1995 σε μια προσπάθεια να τις βοηθήσει να μεταναστεύσουν σε μέρη που θα ήταν περισσότερο προστατευμένες.Από τότε αφιέρωσε τη ζωή του στην εκτροφή και την εκπαίδευση τους, ώστε να προστατέψει το είδος τους από την εξαφάνιση.Όταν έρχεται η στιγμή να πετάξουν, τον περιμένουν υπομονετικά να ετοιμάσει το αεροσκάφος του και να απογειωθούν μαζί.Τα πουλιά έχουν μάθει να ακολουθούν το αεροσκάφος του Moullec χωρίς να αλλάζουν πορεία.«Μου δείχνουν τρομερή εμπιστοσύνη και ευγνωμοσύνη. Είμαι σαν εκπρόσωπός τους», ανέφερε ο Moullec.


Ο Moullec παίρνει μαζί του στο αεροσκάφος οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να πετάξει μαζί με τις αγριόχηνες και να απολαύσει τη θέα μέσα από τα δικά τους μάτια.«Υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν 15 ώρες για να απολαύσουν απλώς μια 30λεπτη πτήση με τα πουλιά».Τους δίνει τη δυνατότητα να τις πιάσουν αλλά πάντα με προσοχή, γιατί μπορεί να τις τρομάξουν και να χάσουν την ισορροπία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: