Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 η μελέτη με τίτλο «Έλεγχος Διαρροών, Εξοικονόμηση ύδατος και ενέργειας δικτύων ύδρευσης Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας»

 Η συνεργασία 2 Αραχωβιτών και 2 Διστομιτών έφερε μεγάλο έργο στον ΔΗΜΟ Δ.Α.Α.


Μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας καθώς εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 η μελέτη με τίτλο «Έλεγχος Διαρροών, Εξοικονόμηση ύδατος και ενέργειας δικτύων ύδρευσης Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας» που είχε ξεκινήσει με ενέργειες του ο τότε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χαράλαμπος Αλμπάνης και συνέχισε ο τωρινός Γεώργιος Αγγελόπουλος. 
Η μελέτη η οποία είχε συνταχθεί από τον Αραχωβίτη υπάλληλο του Δήμου Δ.Α.Α. κο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ, κατατάχθηκε στην 14η θέση από 86 αιτήσεις και 1η θέση από τους Δήμους της χώρας (στις πρώτες 13 θέσεις ήταν ΔΕΥΑ). Η χρηματοδότηση θα είναι της τάξεως των 1.203.805,00 Ευρώ (συνολικά η Δημόσια Δαπάνη θα ανέλθει στα 1.492.718,20 Ευρώ). 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη προσπάθεια οφείλεται στον κο ΑΛΜΠΑΝΗ , στην σωστή τεχνική έκθεση του αρμόδιου υπαλλήλου, στην επιμονή του κου ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ αλλά και στις τελικές παρεμβάσεις του πρώην Βουλευτή Βοιωτίας, κου ΣΤΑΘΑ. 
Τα παραπάνω δείχνουν ότι με καλή συνεργασία και δουλειά οι στόχοι επιτυχάνονται. 
Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο έτος και να λύσει πολύ μεγάλα προβλήματα ύδρευσης στο Δίστομο και το Στείρι.
ΥΓ.  Η συγκεκριμένη μελέτη είχε
αμφισβητηθεί έντονα από Δημοτικούς Συμβούλους της περιοχής που θα πραγματοποιηθούν τα έργα. Το αποτέλεσμα όμως δεν τους δικαίωσε καθώς ο Δήμος μας είχε χρόνια να εκπονήσει μια τόσο ολοκληρωμένη μελέτη και να την εντάξει πολύ γρήγορα στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο κ. Αλμπάνης είναι πραγματικά μια τεράστια απώλεια για τον Δήμο μας.

https://e-hani.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: