Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Βόμβα» από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής: Αντισυνταγματικές oι περικοπές στις συντάξεις και τα ειδικά μισθολόγια

«Βόμβα» από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής: Αντισυνταγματικές oι περικοπές στις συντάξεις και τα ειδικά μισθολόγια


Αντισυνταγματικές έκρινε τις περικοπές στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια που προβλέπει ο νόμος 4387/2016 η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής. H απόφαση που πάρθηκε μετά από πολύωρη συνεδρίαση και αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια στις 04:00 τα ξημερώματα.  

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τίθεται θέμα κύρωσης του κοινοβουλίου.   


«Πάμε σε ξεπεσμό του κοινοβουλίου. Όταν έρχεται το δημοσιονομικό δικαστήριο της πατρίδας και λέει ομόφωνα αντισυνταγματικές, έρχεται η Επιστημονική Επιτροπή, 5 κορυφαίοι καθηγητές, λένε αντισυνταγματικές, δεν μπορεί το κοινοβούλιο να νομοθετεί τις αθλιότητες που λέει και εντοπίζει η Επιτροπή», 

τόνισε ο ίδιος.   

Η επιστημονική επιτροπή της Βουλής εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για την συνταγματικότητα των διατάξεων που φέρνουν νέες περικοπές στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια και σε πολυσέλιδη έκθεση της, που συνοδεύει το νομοσχέδιο με τα μέτρα, εκφράζει επιφυλάξεις για την ορθότητα των διατάξεων.   

Θέτει έτσι υπό αμφισβήτηση την απαίτηση των δανειστών να διασφαλιστεί η συνταγματικότητα της «συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης». 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: