Σάββατο 6 Μαΐου 2017

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ME ΚΑΤΑΪΦΙ & ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ (μια συνταγή από το "Αρχοντικό")


Από τον Pastry Chef Σοφοκλή Ρουμελιώτη


ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ME ΚΑΤΑΪΦΙ & ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ



ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ME ΚΑΤΑΪΦΙ & ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 25X25 ΕΚ.

2 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΝΑΚΙ
100 ΓΡ. ΚΑΤΑΪΦΙ ΚΑΝΑΚΙ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
800 ML ΓΑΛΑ
160 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
5 ΑΒΓΑ
80 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
1 BANIΛΙΑ
30 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
100 ML ΝΕΡΟ
50 ΓΡ. ΜΕΛΙ
ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ

Για το γαλακτομπούρεκο με καταϊφι & φύλλο κρούστας
Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι, και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Αλείφουμε με βούτυρο το ταψί απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα καταΐφι, το αλείφουμε με βούτυρο, προσθέτουμε ένα βουτυρωμένο φύλλο κρούστας από πάνω, βάζουμε άλλο ένα βουτυρωμένο φύλλο κρούστας σταυρωτά, ρίχνουμε την κρέμα, γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και βουτυρώνουμε. Καλύπτουμε με μια στρώση καταΐφι και αλείφουμε με βούτυρο. Ψήνουμε στους 170-175 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
Αφού ψηθεί σιροπιάζουμε το γαλακτομπούρεκο ζεστό, με κρύο σιρόπι, το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρουμε.

http://chefonair.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΑΝ ΤΟ ΣΟΦΟΚΛΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΙΤΕΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!!!
ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΩΘΗΚΑΜΕ.......