Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο των G7 στο Μπάρι

Στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου της Ομάδας G7, που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα στις 11:00 μέχρι τις 13 Μαΐου στο Μπάρι της Ιταλίας, θα γίνουν οι τελευταίες διαβουλεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, ώστε να ετοιμαστεί ένα σχέδιο συμφωνίας, το οποίο αρχικά θα συζητηθεί τη Δευτέρα στο Εuroworking Group και στη συνέχεια στο Εurogroup στις 22 Μαίου.




Το ελληνικό ζήτημα θα βρεθεί, μεταξύ άλλων, στην ατζέντα των συζητήσεων αξιωματούχων των κρατών μελών της Ομάδας των Επτά (G7) αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε χθες ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Ο ίδιος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters, χαιρέτισε τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους πιστωτές σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στους φόρους και τις συντάξεις, αλλά πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε βιώσιμη τροχιά».
Ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα με το κρατικό χρέος ευρωπαϊκών χωρών, όπως αυτό της Ελλάδας.
Επανέλαβε εξάλλου τη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, ότι η Ευρώπη πρέπει να χειριστεί την διευθέτηση του προβλήματος του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: