Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Πώληση της ΔΕΗ σε Κινέζους θα προτείνει ο Τσίπρας στο Πεκίνο

Ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Ζινπόνγκ (φωτογραφία αρχείου  - ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti)


Την πώληση της ΔΕΗ σε κινεζικές εταιρείες ενέργειας θα προτείνει κατά το επικείμενο ταξίδι του στο Πεκίνο, στις 14 και 15 του μήνα, ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επιχείρηση, κινεζικές εταιρίες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του 17% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έχει ήδη δεχθεί προτάσεις και για την εξαγορά λιγνιτωρυχείων και λιγνιτικών μονάδων που βγαίνουν προς πώληση, καθώς οι Κινέζοι έχουν τεχνογνωσία στην αξιοποίηση του άνθρακα.

Ήδη η ΔΕΗ με την κινεζική CMEC έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή νέας μονάδας στην Φλώρινα ενώ πρόσφατα εξαγόρασαν το 24% του ΑΔΜΗΕ, διατηρώντας το δικαίωμα να εξαγοράσουν και μεγαλύτερο ποσοστό σε περίπτωση που πουληθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ξεπουλησα φτηνα τα ρουχα το χαλι μου και το μπρικι !!!!! Ο παντα επικαιρος Νιονιος {Διονυσης Σαββοπουλος} !!!

Ανώνυμος είπε...

Η απόλυτη κατάντια πρωθυπουργού! Μόνο τη χλεύη των ξένων και την οργή των Ελλήνων μπορεί να περιμένει, που κάθε μέρα που μένει στην εξουσία μεγαλώνουν.