Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Δήμος Δελφών ή Δήμος Άμφισσας ; (άρθρο αναγνώστη)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ



Αγαπητοί Κύριοι ,

Στο δημοσίευμά σας σχετικά με δωρεά βιβλίων στην δημοτική βιβλιοθήκη Άμφισσας  , διέκρινα μια λεπτομέρεια ( ; )

Ο Δήμος Δελφών βγάζει ανακοίνωση για δωρεά που γίνεται στην Δημοτική βιβλιοθήκη της Άμφισσας. Πράγμα που θάπρεπε να κάνει η Δ.Ε Άμφισσας.

Η έννοια της Δ.Ε Άμφισσας δεν αναφέρεται , καθότι διαφαίνεται ότι στην συνείδηση των κρατούντων , Δήμος Δελφών και Άμφισσα είναι το αυτό πράγμα...(;)

Τώρα στον αντίποδα του τοπικισμού , αν η εν λόγω δωρεά γινότανε στην Ιτέα , η αντίστοιχη ανακοίνωση που θάβγαινε από την Δ.Ε Ιτέας θάλεγε (..στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της Δ.Ε Ιτέας του Δήμου Δελφών...)

Συμφωνούμε;

Με αφορμή όμως το εν λόγω δημοσίευμα θάθελα να επισημάνω το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο σημείο , η Ιτέα , να αποκαλείται από τους αιρετούς της , ως  “Δημοτική ενότητα” και όχι με το όνομά της.

Πλήθος διαφημιστικών αφισών αλλά και μη διοικητικών ανακοινώσεων που φέρουν την υπογραφή της αντιδημάρχου της Δ.Ε Ιτέας του Δήμου Δελφών , αναφέρουν την πόλη σαν Δ.Ε , πράγμα που δεν είναι σωστό και μάλιστα έχει αρχίσει να κινεί -σε μερικούς- και υποψίες για τυχόν σκοπιμότητες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια πρόσφατη αφίσα που έλεγε : "Ελάτε να διασκεδάσετε στην Δ.Ε Ιτέας του Δήμου Δελφών , τις απόκριες!!" 

Επειδή δεν πιστεύω ότι αυτό γίνεται με σκοπό την υποβάθμιση της πόλης στην συνείδηση των κατοίκων της , ας επιστήσει κάποιος την προσοχή στους συντάκτες κειμένων -αφισών - επιστολών και λοιπών μη διοικητικών εντύπων για την ορθή αναφορά της οντότητας της πόλης της Ιτέας , μια εποχή μάλιστα , που όλος ο κόσμος επαναπροσδιορίζεται.....

Με εκτίμηση και καλοπροαίρετη διάθεση


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


κοιταξε το πιο κατω αρθρο στο καρτερια .....εκ των εσω
Δημοτικη κοινοτητα παρακαλω....

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Δημοτική Κοινότητα Ιτέας από σήμερα και μέχρι τέλος της Κολυμβητικής περιόδου πραγματοποιεί κλάδεμα – καθαρισμό - ευπρεπισμό της περιοχής «ΜΑΪΑΜΙ» μέχρι «ΑΠΟΛΑΥΣΗ», χώρος ευθύνης του κλπ κλπ............

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΣ

ΗΛ ΠΟΛΥΖΩΗΣ είπε...

Μια προταση να αναφερεται απο εδω και περα ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΙΤΕΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Σα δήμο Άμφισσας τον θεωρούν και σα δήμος Άμφισσας λειτουργεί. Ακόμα και την ειδική "Καρούτες" οικιοποιήθηκαν και την ονόμασαν "Άμφισσα". Και την Ιτέα Σκάλα Σαλώνων τη θεωρούν και αν έχουν την ευκαιρία θα τη μετονομάσουν κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Οταν λενε Δημος Δελφων οι Σαλωνιτες εννοουν και συμπεριφερονται ως οτι τους ανηκει ολη η περιοχη και βεβαια ευτυχως που εκλεψαν το ονομα των Δελφων και τους μαθαινει ο κοσμος !!! Γι αυτους ολους μονοτα Σαλωνα υπαρχουν !!! Δεστε ολα τα κονδυλια που πανε !!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιά κονδύλια ρε πσιδιά; Τι έχει γίνει στξν Άμφισσα τα τελευταία τρία χρόνια;

Ανώνυμος είπε...

Α)ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΒΟΡΑ ΕΡΓΑ :

1)ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΜΕ ...ΜΑΡΜΑΡΟ
2)ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΔΕΣΦΙΝΑΣ



Β)ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΟΣΤΟΒΟΡΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΟΣΗΡΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΠΟΙΩΝ :
1)ΚΟΜΒΟΣ ΒΙΟ.ΠΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΙΠΕΙ Ο ..ΚΟΜΒΟΣ
2)ΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ..ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΕΣΩ ΑΡΓΟΣΤΙΛΙΑΣ (ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε" )