Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Συνάντηση εξαγωγέων με τον Παπαδημητρίου


Συνάντηση εξαγωγέων με τον Παπαδημητρίου

Συναντίληψη και συναίνεση επί των προτεραιοτήτων και των ποσοτικοποιημένων στόχων της κυβερνητικής πολιτικής σε θέματα ενίσχυσης των εξαγωγών και συνολικά της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας προέκυψε στη συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κυρίου Δημήτρης Παπαδημητρίου με το Προεδρείο του ΠΣΕ, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαρτίου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε ένα ιδιαιτέρως θερμό κλίμα που περιελάμβανε ανταλλαγή απόψεων γύρω από το κρίσιμα θέματα που απασχολούν το δυναμικότερο κομμάτι του ελληνικού επιχειρείν, τους Εξαγωγείς.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη «ο κύριος Υπουργός επιβεβαίωσε τη βαθιά γνώση του για την κατάσταση, αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των Ελλήνων Εξαγωγέων. Πέρα από την σύμπλευση γύρω από το κοινό όραμα υπέρ ενός εξωστρεφούς αναπτυξιακού προτύπου, ο ΠΣΕ ενημερώθηκε για επικείμενες δράσεις της Κυβέρνησης, που απαντούν στις προκλήσεις των εξωστρεφών επιχειρήσεων για το παρόν, αλλά και το μέλλον, πάνω στο τρίπτυχο: Εμπιστοσύνη, Επενδύσεις, Εξαγωγές».
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κύριος Δημήτρης Παπαδημητρίου αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ΠΣΕ για τις προτάσεις που κατέθεσαν, τόνισε τα εξής: «η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, η δημιουργία ανταγωνιστικών επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και της γεωπολιτικής θέσης της, αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου, το οποίο θα καλύψει το παραγωγικό κενό της ελληνικής οικονομίας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων με εξωστρεφή χαρακτηριστικά που παράγουν υψηλή προστιθέμενη αξία και δημιουργούν νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας».
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στη λήψη μέτρων ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας του έργου των Οργανισμών στήριξης της εξωστρέφειας και προσέλκυσης επενδύσεων, όπως ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και το Enterprise Greece. Επίσης υπογράμμισε την προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού, με επίκεντρο τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις και τη δημιουργία εσωτερικών αλυσίδων αξίας και clusters επιχειρήσεων.
Να σημειωθεί ότι τον ΠΣΕ εκπροσώπησαν στη συνάντηση, εκτός της Προέδρου, κυρίας Χριστίνα Σακελλαρίδη, οι αντιπρόεδροι του Συνδέσμου κ.κ. Αλέκα Χαζάπη-Πίττα (Μέλι Αττική), Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου (Μύλοι Σόγιας, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, GF Energy), Θεόδωρος Μπερτζελέτος (Credin, Sulphur) και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Ευάγγελος Κολοκοτρώνης (Adelco).

Δεν υπάρχουν σχόλια: