Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

3ο Ιστορικό Διήμερο της Ο.Π Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ, Βόρεια Εύβοια 18-19 Μάρτη



Από το Μαντούδι ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας του 3ου Ιστορικού Διημέρου της Ο.Π Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ και συγκεκριμένα από το παλιό εργοστάσιο του Σκαλιστήρη (σημερινή ΤΕΡΝΑ). Πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Δημήτρη Κατσαρό, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ  για τον μεγάλο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων το 1976 ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με θεατρικό δρώμενο για το 8ωρο από μικρούς φίλους της οργάνωσης. 


Η συνέχεια δόθηκε με συλλαλητήριο μέσα στην πόλη της Ιστιαίας με τους διαδηλωτές να στέκονται στο παλιό αρχηγείο της οργάνωσης "Χ" στην πλατεία, όπου πραγματοποιήθηκε ένα από τα τρία χτυπήματα του ανεξάρτητου ταγματος του ΔΣΕ στην Εύβοια στις 8 Νοέμβρη του '47 καθώς και στο παλιό αστυνομικό τμήμα όπου έγινε το καίριο χτύπημα στην επίθεση του ΔΣΕ στις 8 Νοέμβρη. Ακόμα, η πορεία σταμάτησε έξω από την έδρα της τότε χωροφυλακης όπου το 1944 ο ΕΛΑΣ  με αιφνιαδιαστικη επίθεση σκότωσε τον αρχηγό της χωροφυλακης Λιακο.
Η πορεία τελείωσε στο μνημείο των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης όπου και έγινε κατάθεση στεφάνου από την Κομματική Οργάνωση Βόρειας Εύβοιας και από τις ΟΒ της ΚΝΕ στην Βόρεια Εύβοια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: