Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΙΤΕΑ: Με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης από τον Εμπορικό και Εξαγωγικό Σύλλογο της πόλης μας - ΦΩΤΟ


Εμπορικός & Εξαγωγικός Σύλλογος Ιτέας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ενημέρωσης που συνδιοργάνωσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας  και ο Εμπορικός & Εξαγωγικός Σύλλογος Ιτέας  με τα πλέον φλέγοντα θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο.

·        Εξελίξεις στο ασφαλιστικό  - νέος τρόπος υπολογισμού  των εισφορών  από 1-1-2017

Ομιλητής εισηγητής του θέματος ήταν ο κ. Δημήτρης Μπούρλος – Δικηγόρος – Ειδικός σύμβουλος της ΕΣΕΕ.

    ·   Δάνεια – Τράπεζες – Εναλλακτικές λύσεις

Ομιλητές – εισηγητές του θέματος ήταν η Παναγιώτα  Γεωργουλάκου – Οικονομολόγος  - Οικονομική Σύμβουλος και ο κ.Σωκράτης Χαραλάμπους –Δικηγόρος

Τέθηκαν και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που αφορούσαν το ασφαλιστικό όπου ο κ.Μπούρλος ανέλυσε όλο το πλαίσιο που τίθεται σε ισχύ από 1-1-2017 ,καθώς και τις εναλλακτικές λύσεις απεγκλωβισμού όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια (ρυθμίσεις Τραπεζικών οφειλών & δανείων, προστασία επιχειρήσεων από τις τράπεζες, απεγκλωβισμός από τις τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια).

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να αναδιαρθρώσουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώσουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού επιτυγχάνοντας αφανώς χρόνο προστασίας – προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις.
Η ενημέρωση περιλάμβανε όλα τα νέα μέτρα του νέου νομοσχεδίου που ψηφήστικε για τα δάνεια ,κόκκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς .

Από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αν. Στερεάς Ελλάδας παραβρέθηκαν οι  κκ. Σαμαράς Δημήτρης πρόεδρος, Παναγιώτης Καπουκίνης Γενικός Γραμματέας και τα μέλη κκ. Λάμπρος Αντωνίου , Βασίλης Γκούβας και Μάκης Κοντογεώργος. Ακόμη, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φωκίδας κ. Γιώργος Γαζής, ο πρώην Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Μυταράς, ο Πρόεδρος των Λογιστών της Φωκίδας και πολλά μέλη τους και φυσικά μέλη του Εμπορικού & Εξαγωγικού Συλλόγου Ιτέας.


Εκ του Δ.Σ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: