Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ! ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΛΛΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ!


Αποφασισμένη θεωρείται πλέον η επιβολή φόρου στα αγροτεμάχια, τους αγρούς και τις λοιπές εκτάσεις που κατέχει ο πολίτης άσχετα αν βρίσκονται εκτός σχεδίου και σήμερα απαλλάσσονται. Ο νέος φόρος αναμένεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2013.


Η επιβολή Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια που έχουν στην κατοχή τους φυσικά πρόσωπα και τέσσερις ακόμη ανατροπές στη φορολογία ακινήτων με στόχο την είσπραξη επιπλέον 2 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας έχει ήδη αποφασιστεί.

Πρόκειται για αυξομειώσεις στους συντελεστές του φόρου μεταβίβασης, ψαλίδισμα του αφορολόγητου ορίου στις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές και πλήρη κατάργησή του για ακίνητα μεγάλης αξίας, καθιέρωση φόρου υπεραξίας για τους πωλητές και μεγάλες αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές για τα εντός και εκτός σχεδίου ακίνητα με στόχο την εξομοίωσή τους με τις αγοραίες τιμές. Στο πλαίσιο της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης για την ακίνητη περιουσία, καταργείται η απαλλαγή από τον ΦΑΠ που ισχύσει σήμερα και αφορά στα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού οικόπεδα και αγροτεμάχια που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα.

Πάνε για μετά τις εκλογές πολλά ραβασάκια της εφορίας
Τα μαλλιά τους θα τραβάνε οι φορολογούμενοι εκεί μετά το καλοκαίρι αφού τεχνηέντως πολλές από τις φορολογικές υποχρεώσεις θα αρχίσουν να καταφθάνουν το Φθινόπωρο.

Παρά το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είναι έτοιμη να αποστείλει τα ειδοποιητήρια για την καταβολή του ΕΤΑΚ έτους 2009 το οποίο έπρεπε να πληρωθεί εδώ και δύο χρόνια η εντολή από το υπουργείο δεν έρχεται και ούτε και πρόκειται να ' ρθει. Όμως, αν δεν εισπραχτεί το ΕΤΑΚ του 2009, δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε η αποστολή του ΦΑΠ έτους 2010 και έτους 2011. Είναι δύο φόροι οι οποίοι επιβαρύνουν τους μεγαλοϊδιοκτήτες και καθόλου την μικρή ιδιοκτησία καθώς υπάρχει ατομικό αφορολόγητο 400.000 ευρώ για το 2010 και 200.000 ευρώ για το 2011.

Οι φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2011, παρατάθηκαν και στην καλύτερη περίπτωση θα υποβληθούν στα μέσα Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι μετατίθεται για το δεύτερο εξάμηνο η καταβολή τριών φόρων:

- Του φόρου εισοδήματος έτους 2011
- Της εισφοράς αλληλεγγύης η οποία φέτος θα εισπραχτεί μέσω των εκκαθαριστικών
- Του τέλους επιτηδεύματος το οποίο φέτος είναι υψηλότερο από πέρυσι. Είναι ένα τέλος το οποίο πρέπει να καταβάλλουν ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πέρυσι, διαμορφώθηκε στα 300 ευρώ και φέτος φτάνει στα 500 ευρώ.

Για τον Ιούλιο του 2012, έχει παραταθεί η υποβολή του εντύπου Ε9. Η υποβολή αυτών των δηλώσεων είναι απολύτως απαραίτητη για να επιβληθεί ο ΦΑΠ έτους 2012. Και αυτός ο φόρος λοιπόν, θα καταβληθεί προς το τέλος της χρονιάς. Το δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα είναι εφιαλτικό, ενώ μόνο με τρόμο μπορεί να σκεφτεί κανείς τι έσοδα θα παρουσιάσει η κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή. Αν προσπαθήσει κανείς να κάνει μια λίστα με όλα όσα πρέπει να πληρωθούν θα φρίξει:

- Την εκκαθάριση του φόρου
- Το χαράτσι της ΔΕΗ για το 2012 το οποίο θα ξεκινήσει να καταβάλλεται με τους λογαριασμούς του Μαΐου
- Το ΕΤΑΚ έτους 2009, τον ΦΑΠ έτους 2010 αλλά και τους φόρους ακίνητης περιουσίας για το 2011 και το 2012.
- Το πρόστιμο για τα αυθαίρετα καθώς και αυτή η διαδικασία παρατάθηκε για το τέλος Ιουνίου.

Και μόνο με τρόμο μπορεί να σκεφτεί κανείς τα μέτρα που θα αποφασιστούν τον Ιούνιο.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: