Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Θεατρική παράσταση την Τετάρτη στα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2019




Αγία Ευθυμία: Θεατρική παράσταση «Οι Ιππής» του Αριστοφάνη σε σύγχρονη διασκευή της Ανδριανής Μπαρτσώτα (Τετάρτη 14/8)
Την Τετάρτη 14 Αυγούστου το πρόγραμμα των ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΩΝ 2019 περιλαμβάνει την θεατρική παράσταση «Οι Ιππής» του Αριστοφάνη σε σύγχρονη διασκευή της Ανδριανής Μπαρτσώτα.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Ευθυμίας και από ώρα 9 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.
Η θεατρική ομάδα «Ηλιαείς», με επικεφαλής την συγχωριανή μας ηθοποιό Ανδριανή Παν. Μπαρτσώτα, παρουσιάζει την αρχαία κωμωδία και ταυτόχρονα τόσο σύγχρονη ΟΙ ΙΠΠΗΣ.
Πρόσωπα του έργου:
  1. Α Δούλος Δημοσθένης
  2. Β Δούλος Νικίας
  3. Αλλαντοπώλης
  4. Παφλαγών (ο Πολυφαγάς) * ταμίας δήμου
  5. Δήμος Πνυκήτης
  6. ΧΟΡΟΣ Ιππής
Οι Ιππής του Αριστοφάνη πρωτοπαρουσιάστηκαν το 424 π.Χ. και απέσπασαν το πρώτο βραβείο στα Λήναια. Πρόκειται για μία από τις πρώτες κωμωδίες του Αριστοφάνη όπου μάλιστα ο ίδιος υποδύθηκε τον ρόλο του γνωστού Παφλαγόνα γιατί κανείς τεχνίτης δεν δεχόταν να φτιάξει προσωπείο για το συγκεκριμένο ρόλο που παρίστανε τον Κλέονα που τότε βρισκόταν στην εξουσία και είχε φορτώσει με δυσβάσταχτους φόρους τους Αθηναίους πολίτες.
Η Ανδριανή αποφάσισε να παντρέψει το τότε με το τώρα. Ο Δήμος συμβολίζει το σπίτι μας, το σύγχρονο νοικοκυριό μας, που τόσο δύσκολα προσπαθεί να αντεπεξέλθει και να επιβιώσει αφού όλα του τα χρήματα τα καταχράστηκε ο ταμίας του ο Παφλαγών ή αλλιώς στην σύγχρονη εκδοχή ο Πολυφαγάς…Τελικά ο Δήμος, το νοικοκυριό μας, θα σωθεί.
Η αισιόδοξη νότα του Αριστοφάνη μας δίνει πολλές ελπίδες για την σύγχρονη Ελλάδα που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί ότι θα έχει αίσιο τέλος όπως άλλωστε είχε και τόσα χρόνια πριν στην κωμωδία του Αριστοφάνη.
Την μουσική υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Ξένος.
Την σκηνοθεσία η Ανδριανή Μπαρτσώτα που επιμελήθηκε και του κειμένου σε σύγχρονη διασκευή.
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί:
Γιώργος Λαμπάτος, Αλέξης Μαρτζούκος, Νίκος Ντάβας, Σωτήρης Αναστασόπουλος και Ανδριανή Μπαρτσώτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: