Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες κακοπληρωτές - Δόθηκε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ

Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει δώσει στον ΔΕΔΔΗΕ εντολή διακοπής ρεύματος για χιλιάδες «στρατηγικούς κακοπληρωτές»




Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει δώσει στον ΔΕΔΔΗΕ εντολή διακοπής ρεύματος για 30.000 «στρατηγικούς κακοπληρωτές» που χρωστούν δυσανάλογα μεγάλα ποσά.    

Συνολικά, η ΔΕΗ έχει συγκεντρώσει στοιχεία για 582.000 περιπτώσεις οφειλετών, που μετρούν ήδη ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των έξι μηνών. Αθροιστικά, τα χρέη τους προς την ΔΕΗ υπολογίζεται πως ανέρχονται σε 545 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία.     

Οι αντίστοιχες περιπτώσεις των τελικών λογαριασμών ανέρχονται σε 895.000, με τις οφειλές να αγγίζουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Όπως διευκρινίζεται, η εκστρατεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές σε καμία περίπτωση δεν πλήττει ούτε αφορά στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες άλλωστε υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.   

Στάσσης: Τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνονται αποδεκτές 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, δήλωσε ότι «το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της επιχείρησης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές. 

Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών που παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους». 



Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: