Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Κοινή δήλωση των εκλεγμένων με τη Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικών και τοπικών συμβούλων στους δήμους Δελφών και Δωρίδας




Κοινή δήλωση των εκλεγμένων με τη Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικών και τοπικών συμβούλων στους δήμους Δελφών και Δωρίδας
Στις ορκωμοσίες των νέων Δημοτικών Συμβουλίων Δελφών και Δωρίδας που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, δηλώσαμε πως: «με βάση την τιμή και την συνείδησή μας, στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα Τοπικά Συμβούλια κι έξω από αυτά, θα υπηρετούμε και θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού».
Δεσμευόμαστε έτσι να είμαστε στη πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων, μέσα και έξω από τα συμβούλια, να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να χτιστεί η λαϊκή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός κι ο τόπος απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του πολιτικού του προσωπικού στους δήμους μας.
Στο πλευρό του εργατικού και λαϊκού κινήματος, θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Ενίσχυση των υπηρεσιών των δήμων με το απαραίτητο προσωπικό, ενάντια στην απαξίωση, στην εκχώρηση σε ιδιώτες και στην ανταποδοτικότητα, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τη διασφάλιση της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας από το ξεπούλημα στο κεφάλαιο και αξιοποίησή της υπέρ των λαϊκών αναγκών. Υλοποίηση έργων που θα υπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες του λαού στην ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση, καθαριότητα, στην αγροτική οδοποιία, στην αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, σε αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές.
Προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών με ελάφρυνση από τα δημοτικά τέλη, χαράτσια και τη φοροληστεία. Κρατική χρηματοδότηση προγραμμάτων χορήγησης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στα φτωχά νοικοκυριά, προγραμμάτων σίτισης, ιατρικής και φαρμακευτικής στήριξης, αποκλειστικά μέσω των δημοτικών υπηρεσιών και σε συνεργασία με εργατικές και λαϊκές οργανώσεις. Δωρεάν και σύγχρονες παροχές υγείας, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του Νοσοκομείου Άμφισσας, των Κέντρων Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου, των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων.
27 Αυγούστου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: