Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Κακοκαιρία-εξπρές πλήττει τη χώρα - Φθινοπωρινός ο καιρός - Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού

Τοπικές βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες πλήττουν και σήμερα περιοχές κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, τη στιγμή που στην υπόλοιπη Ελλάδα επικρατεί καλοκαιρία. Επιστήμονες χαρακτηρίζουν φυσιολογικά αυτές τις παραξενιές του καιρού για τον Αύγουστο.

Το Σάββατο θα έχουμε μια διαταραχή που θα επηρεάσει τη βόρεια χώρα και θα δώσει αρκετά φαινόμενα στην περιοχή της Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας, τη Χαλκιδική, και θα φθάσει μέχρι τις Σποράδες και τις περιοχές του βορείου Αιγαίου, Θάσο, Λήμνο κυρίως, με εκδήλωση καιταιγίδων, αναφέρει ο δρ. Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, αναφερόμενος στα τερτίπια του καιρού, σχολίασε ότι ο καιρός είναι αμφίσημος καθώς περιμένουμε δύο όψεις. Στη Βόρεια Ελλάδα περιμένουμε βροχές, που σιγά θα σταματήσουν ενώ ο καιρός στα νότια έχει σχεδόν εξομαλυνθεί. 

Για το Σάββατο περιμένουμε λίγες βροχές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Πελοπόννησο, και λίγες συννεφιές στην Κρήτη, ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, . Από την άλλη πλευρά οι βοριάδες θα φθάσουν στα πελάγη τα 3-5, στο Αιγαίο τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ με τάσεις ανόδου.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:



Δεν υπάρχουν σχόλια: