Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Στο εδώλιο για δωροδοκία ο Ευ. Μυτιληναίος και ο πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ


Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη του επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου και του πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ Στέργιου Νέζη για υπόθεση κακουργηματικής δωροδοκίας που φέρεται να τελέστηκε την περίοδο 2002-2003.
 
Με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με την υπόθεση εμβάσματος, που εντοπίστηκε πριν λίγο καιρό στο πλαίσιο άλλης έρευνας, ύψους 250 χιλιάδων ευρώ, το οποίο κινήθηκε την περίοδο 2002-2003 προς τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Σ. Νέζη από εταιρία του Ομίλου Μυτιληναίου.
 
Το Συμβούλιο διέταξε την παραπομπή του Ευ. Μυτιληναίου για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.
 
Ωστόσο ο ίδιος για νομικούς λόγους απαλλάσσεται από την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων  εγκληματικές δραστηριότητες που του είχε απαγγελθεί αρχικά.
 
Ο Στ. Νέζης παραπέμπεται από μεριάς του για δωροληψία με τις ίδιες επιβαρυντικές περιστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
 
Σύμφωνα με την έρευνα που αφορά το έμβασμα, αυτό φαίνεται να συνδέεται με την κατακύρωση στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ, συμφερόντων του Ε. Μυτιληναίου, του έργου κατασκευής μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο αέριο της ΔΕΗ στο Λαύριο. Το έργο είχε κατακυρωθεί ύστερα από διαγωνισμό τον Νοέμβριο του 2003 στη ΜΕΤΚΑ έναντι τιμήματος περίπου 194 εκατ. ευρώ.
 
Οι κατηγορούμενοι ωστόσο δε δέχονται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι η συναλλαγή αφορούσε πληρωμή για παροχή έργου συμβουλευτικών υπηρεσιών εκ μέρους του Στ. Νέζη προς τον Όμιλο Μυτιληναίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΟΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

sopa dorodokise o mitilineos..ai kala...