Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΣΤΑ EDUCATION LEADERS AWARDS 2018


























Περισσότερα στο blog του σχολείου:
https://3odimamfissas.blogspot.gr/
Πανελλαδική βράβευση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας στα EDUCATION LEADERS AWARDS 2018 , που διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications . Συγκεκριμένα στην κατηγορία Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία/ Πρωτοβαθμια Επαίδευση, το σχολείο μας πήρε το τρίτο βραβείο (BRONZE), ανάμεσα σε πολλά σχολεία της Ελλάδος. H συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει ένα καινοτόμο έργο ή πρωτοβουλία ενός Εκπαιδευτικού Οργανισμού που έχει βελτιώσει τη μαθησιακή εμπειρία των διδασκόμενων, με θετικό αντίκτυπο στην ακαδημαϊκή καθημερινότητα ή στην προσωπική ζωή τους.
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο κατέθεσε την πρόταση με το Φεστιβάλ Σχολικού Πολιτισμού, που υλοποίησε την σχολική χρονιά 2016-2017, στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Σε ένα διαγωνισμό που κυριαρχεί η καινοτομία, βραβεύει τις καλές εκπαιδευτικές πρακτικές, προωθεί το σεβασμό, τη δημιουργία, τη διαφορετικότητα. Η λειτουργία ενός σχολείο που ανοίγει τα φτερά του στην κοινωνία αντιμετωπίζεται θετικά από την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των συγκεκριμένων βραβείων ήταν πανεπιστημιακοί, άνθρωποι της έρευνας, εκπαιδευτικοί, γραμματείς υπουργείων, δημοσιογράφοι και σχολικοί σύμβουλοι.
Να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ του σχολείου μας στηρίχτηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, αρωγός ήταν ο Δήμος Δελφών, καθώς και αρκετοί άνθρωποι της Άμφισσας. Μέσα από την προσπάθεια αυτή αναδείχτηκε η αγαστή συνεργασία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου. Των εκπαιδευτικών που αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες δουλειάς για να υλοποιήσουν το φεστιβάλ – προς όφελος των μαθητών – και οι οποίοι αποτελούν την κινητήρια δύναμη και την ψυχή αυτού του σχολείου!!!
Η βράβευση έγινε την Παρασκευή 18 Μαΐου στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με ευρεία συμμετοχή και περισσότερους από 400 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας θα συνεχίζει να αναζητά την καινοτομία, την πρωτοτυπία και τις βέλτιστες μαθησιακές πρακτικές, προκειμένου οι μαθητές να αποκτούν πολλαπλά οφέλη, συμμετέχοντας στη μαθησιακή διεργασία.






Δεν υπάρχουν σχόλια: