Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Τα σπουδαία οφέλη της κολύμβησης

Εάν ψάχνετε ένα άθλημα το οποίο να σας βοηθάει στην απώλεια κιλών, στη βελτίωση της αντοχής σας και στο χτίσιμο των μυών σας, τότε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την επιλογή της κολύμβησης.
Πάνω από όλα, η κολύμβηση παρέχει μια προπόνηση σε όλο το σώμα με ελάχιστο κίνδυνο τραυματισμού, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική και για συνδυαστική εκπαίδευση.

1. Θα βελτιώσει την καρδιαγγειακή σας υγεία

Η κολύμβηση θα σας κάνει πιο υγιείς, ειδικά αν κολυμπάτε συχνά και τελειοποιείτε την τεχνική σας.

Είναι αλήθεια ότι όσο καλύτερη είναι η τεχνική σας, τόσο περισσότερο θα επωφεληθείτε από το κολύμπι από την άποψη της φυσικής κατάστασης, αλλά τα οφέλη είναι τεράστια ανεξάρτητα από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεστε.

2. Χτίζει τους μύες σε όλο το σώμα

Όλοι μας κοιτάξαμε με θαυμασμό τα σώματα των κολυμβητών των Ολυμπιακών Αγώνων. Αν και λίγες ώρες κολύμβησης κάθε εβδομάδα είναι απίθανο να οδηγήσουν σε αντίστοιχες αλλαγές στον κορμό σας, το κολύμπι θα κάνει τους μύες σε όλο το σώμα σας όλο και πιο δυνατούς.

Μερικοί άνθρωποι έχουν τύπους σώματος που φτιάχνουν τους μύες πιο γρήγορα από τους άλλους, αλλά πρέπει να κολυμπήσετε πολλά μίλια για να αλλάξετε σημαντικά το σώμα σας. Ωστόσο, η κολύμβηση ενισχύει τους μύες από πάνω προς τα κάτω αρκετά γρήγορα, ειδικά σε σύγκριση με άλλα αθλήματα.

3. Οι τραυματισμοί είναι εξαιρετικά σπάνιοι

Με το νερό να υποστηρίζει το σωματικό βάρος σας, το κολύμπι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τον καθένα να αθληθεί χωρίς να ασκήσει πίεση στις αρθρώσεις του.

Είναι το μόνο άθλημα που δεν παίζει ρόλο το βάρος σας, έτσι είναι πραγματικά δύσκολο να τραυματιστείτε στην πισίνα. Μπορείτε να πάθετε τενοντίτιδα στις περιοχές των ώμων, αλλά αυτό είναι πραγματικά σπάνιο και ο τραυματισμός θα είναι μικρός.

4. Θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Λόγω των βαρυτικών ιδιοτήτων της πισίνας, η κολύμβηση χρησιμεύει ως ένας εξαιρετικός τρόπος εκγύμνασης για τους υπέρβαρους ανθρώπους χωρίς να επιβαρύνουν το σώμα τους. Μπορεί να μην καίει θερμίδες γρήγορα, όπως κάποιες άλλες, πιο έντονες, προπονήσεις, αλλά θα κάνει καλή δουλειά από την άποψη της απώλειας βάρους.

Αν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος, τότε το κολύμπι θα σας βοηθήσει επειδή αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό. Δεν είναι το άθλημα που θα κάψει τις περισσότερες θερμίδες, αλλά όταν ξέρετε πώς να γυμναστείτε στην πισίνα και η τεχνική σας γίνεται καλύτερη, μπορείτε να πιέσετε τον εαυτό σας πιο σκληρά.

5. Θα σας βοηθήσει ψυχολογικά

Η πισίνα είναι το ιδανικό μέρος για να αποκοπείτε από τον υπόλοιπο κόσμο και να χαλαρώσετε.

Ακόμη και όταν βγείτε για τρέξιμο, συναντάτε πάντα αυτοκίνητα, όπως και με το ποδήλατο. Η πισίνα είναι ένα πραγματικά ασφαλές μέρος για να είστε. Όχι μόνο επειδή κανείς δεν πρόκειται να σας πατήσει, αλλά επειδή δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα - μπορείτε να κάνετε μια παύση και να διασκεδάσετε με ψυχραιμία.

6. Βελτιώνει την ευλυγισία σας

Ενώ το κολύμπι δε θα τεντώσει το σώμα σας τόσο αποτελεσματικά όσο η γιόγκα ή το pilates, το εύρος κίνησης που εμπλέκεται στην κολύμβηση επιμηκύνει τους μύες με τρόπο που κάνει τις αρθρώσεις σας πιο ευέλικτες και βοηθά στην αποκατάσταση.

Στο κολύμπι έχετε τη δυνατότητα να είστε σε απόλυτη ευθεία, να απλώνετε ολόκληρο το σώμα σας. Αυτό έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα όσον αφορά στο τέντωμα του σώματος.

7. Θα σας κάνει καλύτερη σε άλλα αθλήματα


Εάν είστε δρομέας, ποδηλάτισσα ή οποιοδήποτε άλλο είδος αθλήτριας, το να προσθέσετε το κολύμπι στη ρουτίνα σας θα κάνει την απόδοσή σας καλύτερη. Ως άσκηση χαμηλού αντίκτυπου που αναπτύσσει αντοχή και δύναμη, καθώς επίσης βοηθά στην αποκατάσταση, η κολύμβηση θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο αγαπημένο σας άθλημα, σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: