Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Παρέμβαση οικολόγων και εισαγγελέα για το οικολογικό έγκλημα στην Ιτέα





Στα χέρια εισαγγελέα των Αθηνών βρίσκεται, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, η υπόθεση με την ανεξέλεγκτη ρίψη βοθρολυμάτων στο λιμάνι της Ιτέας Φωκίδας, λίγα μέτρα από παραλίες τις οποίες οι λουόμενοι προτιμούν για το μπάνιο τους. Το οικολογικό έγκλημα αποκάλυψε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός της περιοχής, Galaxias Fm, δημοσιεύοντας μάλιστα και αποκαλυπτικά βίντεο όπου δείχνουν έναν αγωγό να εκβάλει τα βοθρολύματα εντός του λιμανιού. 

Μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του zougla.gr εδώ. 

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ενήμερο για την υπόθεση είναι και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, για το οικολογικό έγκλημα στην Ιτέα έχει ήδη ενημερωθεί η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου, Χριστίνα Μπαριτάκη. 

Παράλληλα υπάρχει και η αντίδραση των οικολογικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα, η παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη Στερεάς», έχει ήδη προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για την κατάσταση στην περιοχή. Μάλιστα έστειλε και συγκεκριμένο έγγραφο προς τον δήμαρχο, την εισαγγελία αλλά και τους επιθεωρητές περιβάλλοντος.





Δεν υπάρχουν σχόλια: