Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΑΣΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

           
                          

ΔΕΛΤΙΟ     ΤΥΠΟΥ

                         REALBREAST ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ”

«Αληθινό μαστό- RealBreast»  με αυτολόγο μόσχευμα-κρημνό-(ιστός -δέρμα και λίποςμαζί με τα αγγεία του) αποκτά πλέον η πλειοψηφία των γυναικών που κάνει αποκατάσταση στήθους μετά από μαστεκτομή, χάρις στην εξέλιξη της μικροχειρουργικής!
 «Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς ο νέος μαστός που δημιουργείται από  ιστό της γυναίκας δείχνει σαν φυσικός  μαστός, συμπεριφέρεται σαν μαστός, ενώ η γυναίκα τον αισθάνεται σαν μαστό» αναφέρει ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Γραββάνης, Διευθυντής της Πλαστικής Χειρουργικής του Θεραπευτηρίου Μετροπόλιταν.

O Δρ Γραββάνης, έχοντας πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό μικροχειρουργικών αποκαταστάσεων μαστού στην Ελλάδα και έχοντας συμβάλλει στην διεθνή βιβλιογραφία όσον αναφορά τον κοιλιακό κρημνό DIEP, ήταν εκπαιδευτής στο Διεθνές Σεμινάριο International Oldenburg – Groningen Perforator Flap Course που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Groningen της Ολλανδίας 19-21 Απριλίου 2018.

Σύμφωνα με τον διαπρεπή Έλληνα επιστήμονα οι κρημνοί των διατιτραινουσών αρτηριών (perforator flaps) έφεραν επανάσταση στην αποκατάσταση ιστικών ελλειμμάτων διότι εξασφαλίζουν ελάχιστη νοσηρότητα από την δότρια περιοχή καθώς αποτελούνται μόνο από δέρμα και λίπος, διατηρώντας την ανατομία και νεύρωση των υποκείμενων μυών.

 Ο κρημνός DIEP (Deep Inferior Epigastric perforator, διατιτραίνων κοιλιακός κρημνός) είναι μέθοδος εκλογής για εξιδεικευμένους Πλαστικούς Χειρουργούς - Μικροχειρουργούς για φυσικό αποτέλεσμα αποκατάστασης μαστού ακολουθώντας το αξίωμα «likewithlike”, δηλαδή αποκατάσταση με παρόμοιο ιστό.

 Ο κ Γραββάνης στο διεθνές σεμινάριο  εκπαίδευσε νέους γιατρούς στο perforator flaps νεώτερης γενιάς όπως είναι ο κρημνός PAP (Profunda Artery Perforator, διατιτραίνων μηριαίος κρημνός) για την αποκατάσταση μαστού μετά μαστεκτομή.
Ο κρημνός PAP αποτελείται μόνο από δέρμα και λίπος, λαμβάνεται από την έσω/οπίσθια επιφάνεια των μηρών και αντιστοιχεί στο δέρμα που αφαιρείται στο αισθητική ανόρθωση μηρών.

              ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΜΑΣΤΟΥ  ΜΕ  ΚΡΗΜΝΟ
Η κλινική Πλαστικής Χειρουργικής- Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Θεραπευτηρίου Μετροπόλιταν  εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες προεγχειρητικές διαγνωστικές μεθόδους (Αξονική αγγειογραφία, υπερηχοτομογραφία, τρισδιάστατο σχεδιασμό του ανακατασκευασμένου μαστού) και περιεγχειρητικές τεχνικές καθιστώντας την μικροχειρουργική αποκατάσταση μαστού μέθοδο ρουτίνας στο Θεραπευτήριο. Οι κρημνοί των διατιτραινουσών αρτηριών εξασφαλίζουν την αποκατάσταση ενός “ζωντανού μαστού” που δείχνει μαστός, συμπεριφέρεται σαν μαστός και η γυναίκα το αισθάνεται σαν μαστό.

  Η χειρουργική επέμβαση  αποκατάστασης  μαστού με κρημνό διαρκεί 6 με 8 ώρες, ηνοσηλεία 3-4 ημέρες και η πλήρη αποκατάστασης 4-6 εβδομάδες.
«Εμείς πριν αποφασίσουμε για την αποκατάσταση υποβάλλουμε την γυναίκα σε όλες τις σύγχρονες προεγχειρητικές απεικονιστικές εξετάσεις για να έχουμε το καλύτερο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα» αναφέρει ο Δρ Γραββάνης.
Η αποκατάσταση της θηλής γίνεται συνήθως σε δεύτερο χρόνο με τοπική αναισθησία, χρησιμοποιώντας τοπικό κρημνό (C-V flap) από τον ανακατασκευασμένο μαστό, ενώ η θηλή αποκαθίσταται με τατουάζ δίνοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα.

      Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το σύμβολο ομορφιάς και θηλυκότητας της γυναίκας βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο του καρκίνου. Δυστυχώς με το πέρασμα των χρόνων  ο καρκίνος του στήθους πλήττει εκατομμύρια  γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο  να γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο εκατοντάδες χιλιάδες μαστεκτομές.

 Σήμερα, μετά από τέσσερις  δεκαετίες εμπειρίας στην αποκατάσταση του μαστού, ο πλαστικός χειρουργός έχει στην διάθεσή του ποικίλες τεχνικές και μεθόδους.
 Όμως, με βάση τα τελικά αποτελέσματα,   η μικροχειρουργική διασφαλίζει ένα φυσικό αποτέλεσμα αποκατάστασης, με διάρκεια στον χρόνο και μηδαμινή νοσηρότητα.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, λόγω της ενημέρωσης κυρίως μέσω Ιντερνέτ, οι περισσότερες γυναίκεςσε Αμερική και Ευρώπη επιλέγουν την αποκατάσταση του στήθους τους με κρημνό.

Μετά την αποκατάσταση με μικροχειρουργική  και κρημνό DIEP ο νέος μαστός έχει:
ØΦυσικό σχήμα
ØΗ γυναίκα  αισθάνεται το  μόσχευμα σαν φυσικό  μαστό
ØΤο μόσχευμα δείχνει  και συμπεριφέρεται σαν μαστός
ØΔεν απαιτείται εμφύτευμα μαστού( σιλικόνης η άλλου είδους)
ØΗ αποκατάσταση έχει διάρκεια στο χρόνο

 www.athensmicrosurgery.gr. Tηλ: 69444 555 75

Δεν υπάρχουν σχόλια: