Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

∆ηµήτρης Τζήµας στα Παραπολιτικά: "Η πρώτη νίκη στον αγώνα µας για την πολιτική αλλαγή"


Ο νέος οργανωτικός χάρτης της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα (Ονόματα) 




Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/neos-organotikos-chartis-tis-nd-se-oli-tin-ellada-onomata

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στα υψηλά κλιµάκια της Πειραιώς µετά την επιτυχή ολοκλήρωση και χωρίς... παρατράγουδα των εσωκοµµατικών εκλογών της Νέας ∆ηµοκρατίας, µέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν οι νέοι πρόεδροι και τα συµβούλια των νοµαρχιακών και δηµοτικών οργανώσεων του κόµµατος, που θα αναλάβουν µε τον συντονισµό της «γαλάζιας» κεντρικής διοίκησης, την προεκλογική προετοιµασία της κεντροδεξιάς παράταξης µέχρι τις κάλπες. Στη διαδικασία συµµετείχαν περί τα 155.000 ενεργά µέλη της Ν.∆., που συνέβαλαν µε την ψήφο τους στη σηµαντική ανανέωση του στελεχιακού δυναµικού και των οργανώσεων του κόµµατος, δεδοµένου ότι το 53% των 9µελών συµβουλίων που εξελέγησαν αποτελείται από καινούργια πρόσωπα, ενώ το ποσοστό ανανέωσης των προέδρων ∆ΗΜΤΟ ανέρχεται στο 42% και των προέδρων ΝΟ∆Ε στο 37%.

Ενδεικτικό είναι ότι στη ΝΟ∆Ε Φωκίδας εξελέγη επικεφαλής ο οικονοµολόγος ∆ηµήτρης Τζήµας, που είναι 29 ετών και αποτελεί τον νεότερο πρόεδρο περιφερειακής οργάνωσης της Ν.∆. ανά την επικράτεια. Ο ίδιος, µιλώντας στα «Π», τόνισε ότι «η διαδικασία των εσωκοµµατικών ήταν η πρώτη νίκη στον αγώνα µας για την πολιτική αλλαγή που ενωµένη η παράταξή µας θα φέρει στη χώρα», και συνέχισε λέγοντας ότι «στις εκλογές αυτές οι Νεοδηµοκράτες της Φωκίδας µε ανέδειξαν µε την ψήφο τους πρόεδρο της Νοµαρχιακής ∆ιοικούσας Επιτροπής, τους ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξή τους και αισθάνοµαι το βάρος της ευθύνης προς τη γενιά µου, των 30άρηδων». «Πριν από οκτώ περίπου χρόνια, η χώρα µας εισήλθε σε µία ζοφερή περίοδο, στην οποία όλοι µας χρειάστηκε να κάνουµε θυσίες», πρόσθεσε και συµπλήρωσε: «Η κατάσταση που δηµιουργήθηκε στην κοινωνία οδήγησε τους πολίτες της χώρας να παραδώσουν την τύχη τους στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ. όχι µόνο δεν οδήγησε τη χώρα στον παράδεισο που υποσχέθηκε, αλλά την “έριξε” στον γκρεµό, µε ολέθρια για όλους µας αποτελέσµατα. Καλώ τους συνοµηλίκους µου να µην αποστασιοποιούνται από τα κοινά, αλλά δυναµικά να συστρατευθούν στον αγώνα για την κατάκτηση της ζωής, όπως αυτή µας αξίζει. Ας δώσουµε λοιπόν τις επόµενες µάχες όλοι µαζί. Μαζί για την Ελλάδα, µαζί για τη Νέα ∆ηµοκρατία, µαζί για µια αυτοδύναµη κυβέρνηση µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό».

«Κρίσιμες αναμετρήσεις»

Στην Ανατολική Αττική νέος πρόεδρος ΝΟ∆Ε αναδείχθηκε ο 46χρονος δηµοσιογράφος Ανδρέας Γλαβάς, ο οποίος, µιλώντας στα «Π», υπογράµµισε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι η ενότητα και η συσπείρωση της παράταξης. «Τα δυο επόµενα χρόνια είναι κρίσιµα, καθώς έχουµε µπροστά µας αλλεπάλληλες εκλογικές αναµετρήσεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Ευχαριστώ θερµά τους συνεργάτες µου και φυσικά τον κόσµο που µε εµπιστεύτηκε και µε τίµησε µε την ψήφο του. Η ευθύνη είναι µεγάλη! Το χρέος µας δεν εναπόκειται µόνο στο να αλλάξουµε απλώς την πολιτική κατάσταση της χώρας µας, αλλά να οδηγήσουµε δυνατή και αυτοδύναµη τη Νέα ∆ηµοκρατία ως κυβέρνηση µε πρωθυπουργό τον πρόεδρό µας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, ενότητα και συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην Α’ Πειραιά εξελέγη ο Γιάννης Βοϊδονικόλας, επισηµαίνοντας ότι «σκοπός µου είναι από σήµερα να µην υπάρχουν νικητές και ηττηµένοι, αλλά µία παράταξη ενωµένη για να κάνουµε την Ελλάδα, τον Πειραιά και τα νησιά µας νικητές, µε αυριανό πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στο Ηράκλειο αναδείχθηκε νικητής ο 56χρονος λογιστής, Ευάγγελος Καρκανάκης, ο οποίος µιλώντας στα «Π» τονίζει ότι «ο κόσµος της Νέας ∆ηµοκρατίας αγκάλιασε έµπρακτα την προσπάθεια του προέδρου µας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για άνοιγµα του κόµµατος µε εγγραφές πολλών νέων µελών και οι εκλογές πραγµατοποιήθηκαν απολύτως οµαλά, σε πνεύµα ενότητας».

Στα Ιωάννινα ο 58χρονος Θεόδωρος Τζαρούχης αναφέρει πως «πρώτο µέληµά µας ως ΝΟ∆Ε Ιωαννίνων θα είναι να καταστήσουµε ελκυστική την πολιτική στους πολίτες και να κάνουµε γνωστό σε κάθε πολίτη το πρόγραµµα της παράταξης µε σκοπό να γίνει η Νέα ∆ηµοκρατία κυβέρνηση µε ευρεία πλειοψηφία».

Στα Τρίκαλα, νέος πρόεδρος, έπειτα από ευρεία αποδοχή, εκλέχθηκε ο Κώστας Τρέλλης, ο οποίος δηλώνει πως «σε όλα τα όργανα του νοµού συµµετέχουν παλαιά στελέχη και νέα στελέχη, των οποίων η συµµετοχή ξεπερνά το 50%. Η Ελλάδα χρειάζεται σύντοµα για ακόµα µία φορά τη Νέα ∆ηµοκρατία µε αυτοδυναµία, και γι’ αυτόν τον σκοπό εργάζεται ο πρόεδρός µας, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Αντίστοιχα, στο Κιλκίς εξελέγη ο Μηνάς Παπαδόπουλος, ο οποίος στέλνει μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας της παράταξης και δηλώνει έτοιμος να το εγγυηθεί ο ίδιος ως νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ

Αττική

Αναφορικά µε τις υπόλοιπες ΝΟ∆Ε ανά την επικράτεια, στην Α2 ο εκλεκτός της Ντόρας Μπακογιάννη, Ζαχαρίας Λατζουράκης, υπερίσχυσε του συνυποψηφίου του Γιώργου Τσιµπλάκη, ενώ στη Β3 εξελέγη η δικηγόρος Φανή Χατζηαθανασιάδου, επιρροής του Κωστή Χατζηδάκη, στη Β4 ο µέχρι πρότινος γραµµατέας της ΝΟ∆Ε Σπύρος Αβραµάκος και στη Β5, όπου έγινε «µάχη» στην κάλπη, υπερίσχυσε ο ∆ηµήτρης Μαυροειδάκος, ο οποίος είχε τη στήριξη του Αδωνι Γεωργιάδη καθώς και της απερχόµενης διοίκησης της ΝΟ∆Ε. Στη βόρεια Αττική, η Ευφροσύνη Σακελλαρίου, που ήταν και η µοναδική υποψηφιότητα, είναι και πάλι πρόεδρος της ΝΟ∆Ε. Στο Λεκανοπέδιο υπήρξαν και αρκετές περιπτώσεις επανεκλογής. Πρόκειται για τον Θεόδωρο Τσούχλο στη Α1, τον Μιχάλη Κουµεντάκο στη Β1, τον Αλέκο Σπύρου στη Β2, τον Μιχάλη Λιβανό στη Β’ Πειραιά και τον Γιάννη Λινάρδο στη ∆υτική Αττική.

Οι παλιοί, οι νέοι και οι στηρίξεις

Στη συµπρωτεύουσα οι άνθρωποι επιρροής του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, φαίνεται ότι κυριάρχησαν και πρόκειται για τον Θεόδωρο Μητράκα στον ανατολικό τοµέα, τον Αναστάσιο Εµµανουηλίδη στον κεντρικό τοµέα και τον ∆ιονύση Μανωλόπουλο στον δυτικό τοµέα. Στη Β’ Θεσσαλονίκης, ο Θωµάς Βράνος, στέλεχος που επίσης πρόσκειται στο περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα, επανεξελέγη πρόεδρος της ΝΟ∆Ε.

Επίσης νεοεκλεγέντες πρόεδροι -µε προσδοκίες από την Πειραιώςείναι ο ∆ηµήτρης Σκανδάλης στην Αρτα, ο ∆ηµήτρης Σχοινοχωρίτης στην Αργολίδα, ο ∆ιονύσης Καρδιανός στη Ζάκυνθο, ο Γιάννης Κοντός στην Κέρκυρα, η Ιωάννα Κουλουµπή στην Κεφαλονιά, ο Χρήστος Καφτηράνης στις Κυκλάδες, ο Γιώργος Μπουρδάρας στη Λευκάδα, ο Σπύρος Κωσταράς στη Φθιώτιδα και ο Μάκης Θεοδώρου στη Φλώρινα.

Στη ΝΟ∆Ε Πέλλας, όπου υπήρχαν και οι περισσότερες υποψηφιότητες (4) για τη θέση του προέδρου, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την ερχόµενη Κυριακή, όπου θα αναµετρηθούν ο Θεοδόσης Ουραηλίδης και ο Νίκος Θωµαΐδης.

Στην περιφέρεια επανεκλέχθηκαν µε σχετική ευκολία ο Ανδρέας Μαζαράκης στην Αχαΐα, µε τον βουλευτή της Ν.∆. Ανδρέα Κατσανιώτη να «χρεώνεται» µεγάλο κοµµάτι της ανανέωσης στα νέα όργανα, ο Τίµος Κάτσιπος στην Αρκαδία, ο Γιώργος Λιανός στη Βοιωτία, ο Λεωνίδας Τεντόγλου στα Γρεβενά, ο Αθανάσιος Ανδρούτσος στη ∆ράµα, ο Παύλος Μπακίρης στα ∆ωδεκάνησα, ο Ακης Παρασκευόπουλος στον Εβρο, ο Πέτρος Ποδάρας στην Εύβοια, ο Κώστας Λαθύρης στην Ευρυτανία, ο Χρήστος Γαβράς στην Ηλεία, ο Παναγιώτης Παλπάνας στην Ηµαθία, ο Αλκης Λάµπρου στη Θεσπρωτία, ο Χαράλαµπος ∆ράκος στην Καβάλα, ο Λάµπρος Τσιούκης στην Καρδίτσα, ο Στέργιος Αδάµ στην Καστοριά, ο Παντελής Καρακασίδης στην Κοζάνη.

Επίσης, ο Χρήστος Κορδόσης στην Κορινθία, ο Ηλίας Ορφανός στη Λακωνία, ο Χρήστος Καπετάνος στη Λάρισα, ο Γιώργος Μπαρµπούνης στο Λασίθι, ο Στρατής Καραγεωργίου στη Λέσβο, ο Ευάγγελος Χριστοφιδέλλης στη Λήµνο, ο ∆ήµος Νταόπουλος στη Μαγνησία, η Νατάσσα Κυριακοπούλου στη Μεσσηνία, ο Νικόλαος Κιατίπης στην Ξάνθη, ο Γιάννης Κουρινιώτης στην Πιερία, ο Νίκος Τζίµας στην Πρέβεζα, ο Μανώλης Φουρφουλάκης στο Ρέθυµνο, ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης στη Ροδόπη, ο Θεόδωρος Καµπούρης στις Σέρρες, ο Απόστολος Τζιρίτης στη Χαλκιδική, ο Γιώργος Μαρκουλάκης στα Χανιά και ο Πρόδροµος Μανωλάκης στη Χίο. Στην Αιτωλοακαρνανία επανεκλέγεται ο Φώτης Τσόλκας.


* Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 19 Μαΐου 2018.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/neos-organotikos-chartis-tis-nd-se-oli-tin-ellada-onomata

Δεν υπάρχουν σχόλια: