Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Τουρισμός : Συμφωνία για συνδιοργάνωση της 8ης διεθνούς συνάντησης για τον τουρισμό στο δρόμο του μεταξιού-Θεσσαλονίκη Οκτώβριος 2018





25.5.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η  Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο ΓΓ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ζόραμπ Πολολικασβίλι υπέγραψαν συμφωνία για την κορυφαία διοργάνωση στην Ελλάδα της Διεθνούς Συνάντησης για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού

Η  Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συνυπέγραψε με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO),  κ. Ζούραμπ Πολολικασβίλι τη συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Οργανισμού για τη συνδιοργάνωση της 8ης Διεθνούς Συνάντησης  για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 2018.
Η συμφωνία υπεγράφη  στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, στο  πλαίσιο της  108ης Συνόδου του  Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, όπου η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Οργανισμού, ως εκλεγμένο μέλος για την περίοδο 2018-2021.
Το Υπουργείο Τουρισμού είχε υποστηρίξει την ανάληψη της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού στην Ελλάδα, η οποία  πραγματοποιείται  για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα. Συνδιοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και  την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τοπικών φορέων.
H κα Κουντουρά αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει καθιερώσει η Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, για την προώθηση μεταξύ άλλων, προγραμμάτων, δράσεων και πρωτοβουλιών που προωθούν τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: