Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Καταγγελία σοκ: Χρόνια τα βοθρολύματα της Φωκίδας καταλήγουν στη θάλασσα της Ιτέας




Σε σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με τη μόλυνση που δέχονται οι θάλασσες της Φωκίδας, προχώρησε ο δημοτικό σύμβουλος της περιοχής Παναγιώτης Μέγκος, μιλώντας στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Galaxias Fm. 

Όπως κατήγγειλε, τα λύματα από τους βιολογικούς καθαρισμούς των Δελφών, της Άμφισσας, της Ιτέας αλλά και του Γαλαξιδίου, τα δέχεται ο κόλπος της Ιτέας. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο συμβαίνει πολλά χρόνια, διότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την λειτουργία των εγκαταστάσεων των βιολογικών καθαρισμών. Ο ίδιος τόνισε πως η κατάσταση με την μόλυνση των θαλασσών της Ιτέας δεν πάει άλλο αφού αφενός υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και αφετέρου γκρεμίζεται ο τουρισμός της περιοχής.

Ενδεικτικά, όπως ανέφερε, πρόσφατα γνωστό ξενοδοχείο δέχτηκε γκρουπ με Ιάπωνες. Η περιοχή όμως βρομούσε, ενώ λύματα βρίσκονταν και στους δρόμους της Ιτέας. Ο Π. Μέγκος διερωτάται για το τί θα ένοιωθαν οι τουρίστες βλέποντας αυτή την κατάσταση.  


Διαβάστε περισσότερα- δείτε βίντεο - ηχητικό :   

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν να υπάρχουν χρόνια βοθρολύματα σε μια περιοχή που έχει βραβευτεί όχι με μία αλλά με δύο γαλάζιες σημαίες?
Επιβεβαίωση αυτών θα είναι η χορήγηση και μίας τρίτης γαλαζίας σημαίας στην επίμαχη περιοχή με την ονομασία παραλία ακίνδυνων βοθρολυμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Τον Τουρισμό τον γκρεμίζετε και σείς που για προσωπική προβολή ξεσηκώνετε τα "μέσα ενημέρωσης"που "άδολα" δημοσιεύουν,όταν γνωρίζετε ότι αναβαθμίζεται ο βιολογικός της Ιτέας.Δεν κερδίζουμε τίποτα με τα δημοσιεύματα-σεις βέβαια ναί,αλλά με πιέσεις σε εκείνους που ευθύνονται. 'Οσον αφορά στα λύματα που έπεσαν από την ζημιά,σε όλον τον κόσμο το ίδιο γίνεται, όταν έχουμε ζημιά. Ψάξτε-αν σας ενδιαφέρει,που δεν νομίζω,για την ριζική λύση στο συγκεκριμμένο κομμάτι του αγωγού γιατί θα ξανασπάσει,όπως έχει σπάσει πολλάκις.Συνεχίστε.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς περνουν γαλάζιες σημαίες χαχαχχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα ενημέρωση παρά άγνοια. Όποιος και να είσαι, εισα βαλτος και πουλημένος. Ο τουρίστας που θα περάσει καλα θα ξανάρθει και θα προτείνει και την περιοχή. Ο εξαπατημενος οχι μονο δεν θα πατήσει αλλα και θα δυσφημισει τον τοπο. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΆΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΎΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΆΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Στον Εισαγγελέα και στους υπεύθυνους και την καλοκαιρινή περίοδο πινακίδες όπου θεωρείται σκόπιμο. Ποιός μίλησε για απόκρυψη;Τα περί βάλτου ή βαλτού και πουλημένου αναρωτήσου εσύ ποιός είναι.Επιστρέφονται βεβαίως αν το αντιλαμβάνεσαι.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ !!!
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΓΥΜΝΙΑ ΤΟΥΣ..ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ..ΓΚΟΛΠΟΣΤ !!!

Ανώνυμος είπε...

Εάν συμφωνείς με τα κεφαλαία του "απούλητου",καρτερία,ανάλαβε τις ευθύνες σου και συ και μην κάνεις επιλογή στα σχόλια κατά το δοκούν.Κατάλαβες;δεν είναι εργολαβία.

Ανώνυμος είπε...

Δυσφήμιση για τον Τόπο μας και τον Τουρισμό, είναι τα βοθρολύμματα και οι οσμές τους έξω από πρωτοκλασάτο ξενοδοχείο και όχι η επισήμανσή τους. Φυσικά τα μη νοήμονα όντα, δεν κατανοούν, ότι το να δείχνεις τα κακώς κείμενα και αυτά να διορθώνονται, είναι προς όφελος και προβολή εκείνου που τα διορθώνει και όχι αυτού που τα επισημαίνει....Αλλά η Α-νοησία δεν παλεύεται.....